16. 10. 2021.
Tražila i dobila: Spremala se za dom, spremili joj disciplinsku

Tražila i dobila: Spremala se za dom, spremili joj disciplinsku

Tražila i dobila: Spremala se za dom, spremili joj disciplinsku

“Učiniću sve da takvo ponašanje bude najoštrije sankcionisano”, poručila je Đurićeva i navela da je odmah po saznanju o postupcima Barbarićeve preduzela sve potrebne korake u tom pravcu.

Iz Vlade FBiH saopšteno je da je Barbarićeva počinila povredu službene dužnosti, prema Zakonu o državnoj službi u FBiH.

Đurićeva je najoštrije osudila ponašanje Barbarićeve, karakterišući ga krajnje neprimjerenim, posebno jer je riječ o državnom službeniku zaduženom za odnose s javnošću, ističući da je Barbarićeva morala znati kakve posljedice njen potez može izazvati.

“Zakon o državnoj službi jasno propisuje odgovornosti državnog službenika. Smatram da državni službenici moraju brinuti o ugledu institucije u kojoj rade i o svom ličnom, ne samo prilikom obavljanja službenih dužnosti, već i van radnog vremena”, istakla je Đurićeva.

Ministar ekologije i turizma Federacije BiH pridružila se brojnim reagovanjima i osudama u javnosti poteza koji je napravila Mija Martina Barbarić i naglasila da to nipošto nije stav institucije u kojoj je zaposlena, niti Vlade FBiH, već njeno lično mišljenje.

Nekadašnji predstavnik BiH na Evrosongu i portparol u federalnom Ministarstvu ekologije i turizma Mija Martina Barbarić podržala je hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića statusom na Fejsbuku u kojem je napisala “Za dom spremni”.

“Za dom spremni! Evo Jovanoviću, kazni i mene ako smiješ! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osjećam prema domovini i nema trenutka mržnje u njoj, a povijest jako dobro poznajem”, napisala je Barbarićeva.

Ona je time podržala Šimunića kojeg je hrvatsko pravosuđe kaznilo s maksimalnom novčanom kaznom zbog skandiranja ustaškog poklika “Za dom spremni” na stadionu Maksimir nakon utakmice Hrvatska – Island, prenose portali.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender