19. 10. 2021.
Vuk Drašković: Hrvati su kukavice

Vuk Drašković: Hrvati su kukavice

Vuk Drašković: Hrvati su kukavice

“Kukavice su zato što ne smeju da izađu na ulice Hrvatske i da krenu u otvorene zahteve da se iz te zemlje proteraju i preostali Srbi, jer bi tog trenutka Hrvatska bila proterana iz EU”, rekao je Drašković, lider Srpskog pokreta obnove /SPO/.

On je naglasio da Hrvati to iznad svega žele, ali “ne smiju” i da je svaka psovka na račun ćirilice u stvari usmjerena prema Srbima, bez obzira što je ona dijelom i hrvatsko pismo, baš kao što je latinica srpsko, prenose beogradski mediji.

Drašković je ocijenio da je danas teško biti Srbin u Vukovaru i svuda u Hrvatskoj gdje, kako je rekao, divlja ustaški ološ.

Ispad hrvatskog fudbalskog reprezentativca Josipa Šimunića poslije utakmice sa Islandom na stadionu “Maksimir”, kada je publiku pozdravljao ustaškim pozdravom “za dom spremni”, Drašković je nazvao “nacizmom”.

“Hrvatska država plaća cenu ustaške ideologije, plaća cenu podilaženju ustaškoj ideologiji. Mislim da će Evropa reagovati, jer to da se desilo nekom nemačkom fudbaleru na nekom nemačkom stadionu, taj fudbaler ne bi dobio ispod deset godina robije”, rekao je Drašković.

On je rekao da je uvjeren da Evropa posmatra šta se dešava u Hrvatskoj i da će ta zemlja morati biti sankcionisana.

“EU počiva, pre svega, na načelu apsolutnog žigosanja i osude zločina nacizma i fašizma. Ovi incidenti podrazumevaju sankcije”, zaključio je Drašković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender