28. 10. 2021.
Počinje Svjetski kup u ski skokovima

Počinje Svjetski kup u ski skokovima

Počinje Svjetski kup u ski skokovima

Od ovog vikenda pa sve do Planice u martu najbolji ski skakači današnjice boriće se za Kristalni globus, a kao glavni favorit ističe se branilac titule Gregor Šlirencauer.

Mnogima će elitno takmičenje poslužiti kao priprema za Zimske olimpijske igre u Sočiju, ali je sigurno da će se najbolji potruditi da na svim frontovima upravo to i dokažu…

2

Prošla sezona donijela je nova pravila i drugačija odijela, ali velikih ’pomjeranja’ nije bilo. Na kraju, Gregor Šlirencauer je u dominantnom stilu došao do drugog velikog Kristalnog globusa u karijeri i to više nego zasluženo.

Australijanac je imao gotovo savršenu sezonu tokom koje je trijumfovao i na turneji „Četiri skakaonice“ i postao novi rekorder po broju trijumfa u Svjetskom kupu. Da bi sezona bila bez greške nedostajala mu je titula na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama, ali je to nadoknadio zlatom u konkurenciji timova.

3

Šlirencauer je prošle sezone broj svojih pobjeda u Svetskom kupu doveo do 50, čime je nadmašio legendarnog Matija Nikenena. Još ranije mladi Austrijanac je imao mesto među najboljima u istoriji, ali ga je tim dostignućem potvrdio i najavio još veće uspjehe, s obzirom da tek ima 23 godine. Upravo zbog toga on važi za glavnog favorita ne samo što se tiče Svjetskog kupa, već i Sočija, ali je isti takav slučaj bio prije četiri godine. Tada nije uspio da istrpi breme favorita, što je najbolje iskoristio Švajcarac Simon Aman, osvojivši i Kristalni globus i oba zlata na Igrama u Vankuveru, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender