25. 10. 2021.

Pronalazač iz Novog Sada otkrio nepotrošiv izvor energije (VIDEO)

Prvi put je, prema riječima stranih naučnika, dokazano da se iz jednog mehaničkog procesa može dobiti više energije nego što je u njega uloženo. Milkovićev “dvostepeni mehanički oscilator”, na osnovu koga je on patentirao jedinstvenu pumpu za vodu, obišao je svijet.

5

Cijela nauka i tehnika otišle su u pogrešnom pravcu. Sad imamo napredniju tehniku, koja radi po potpuno novim principima. Imamo klatno i polugu i inetrakciju klatna i poluge. Arhimed se bavio polugom, Galilej klatnom, ali nisu se mogli udružiti zato što nisu živjeli u isto vrijeme… Oni nisu mogli sarađivati, a ove dvije stvari nisu spajane – kaže Milković za Telegraf.

2

On objašnjava da ovo znači “da imamo izobilje energije od gravitacije, jer klatno osciluje usljed gravitacione sile, gravitacija je nepotrošiva i na nju ne možemo uticati. Imamo potpuno prirodnu energiju, koja ne može da se potroši“.

3

Malo kroz šalu ovaj istraživač kaže: “Ovo može biti i dobra teretana, u kojoj bi se struja proizvodila snagom ljudskih mišića, a kako kaže na taj način bi se riješio problem nezaposlenosti, ali i huligana. Ovde bi se svaki čovjek bavio sportom, a za razliku od plaćanja teretane, ovde bi za vježbanje bili plaćeni”.

4

S puno ponosa, Milković kaže da je ovo njegovo otkriće zatalasalo svijet. Koristeći njegov princip u Italiji se već prave pumpe za vodu, a proučavanjem njegovog patenta bave se i u Americi, Indiji, Meksiku…

Prije sedam godina, američka organizacija “Nju enerdži kongres” ovaj patent proglasila je za jedan od 100 najboljih energetskih tehnologija, a Gravitaciona energetska korporacija iz Amerike nagradila ga je s 200 dionica.

Gluva na nova otkrića nije ostala ni država – za svoje istraživanje novosadski pronalazač dobio je sredstva i od republike i od pokrajne. Ulaganje se isplatilo.

Veljko Milković rođen je 1949. u Subotici i od 1952. živi u Novom Sadu gdje se školovao i studirao istoriju. Pored zanimanja za prošlost, bavi se istraživanjem, pronalazaštvom, inovacijama, izučavanjem istorije pronalazaka, futurističkim projektima, pisanjem…

http://www.youtube.com/watch?v=wdGwn5twy_8
/Telegraf/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender