16. 10. 2021.
Ministar privrede Srbije održao lekciju cijelom Balkanu

Ministar privrede Srbije održao lekciju cijelom Balkanu

Saša Radulović opet izostao sa Vlade

Čudo bi bilo da se pojavi

– Sad bi pravo iznenađenje predstavljalo kad bi se on pojavio na nekoj sednici. A uvek se pravda da ima posla i unapred zakazane sastanke. Pa kao da drugi ministri nemaju obaveze! Ne može ministar da se skoro nikad ne pojavljuje na sednicama Vlade, ma kakvi god da su razlozi. To je jednostavno nedopustivo – otkriva izvor Kurira.

S druge strane, ministar Radulović nije bio dostupan za komentar. Međutim, odgovor smo dobili iz informativne službe Ministarstva privrede, u kojem se navodi da prisustvo ministra Radulovića, kao i ostalih ministara, otežava to što one nisu unaprijed zakazane, pa se često termin održavanja poklopi s ranije ugovorenim obavezama i sastancima.

– Ministar Radulović svakodnevno ima sastanke s privrednicima, investitorima, predstavnicima preduzeća u restrukturiranju, banaka, sindikata, domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja. Ministarstvo privrede uvek ima predstavnika na sednicama, i to je u slučaju sprečenosti državni sekretar – navodi se u odgovoru.

Obaveze od ranog jutra

Očigledno da je ministar juče imao obaveze od ranog jutra jer je sjednica Vlade počela u devet sati ujutro, a na dnevnom redu je bilo usvajanje Uredbe o mjerilima za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač država, što je i te kako u domenu sektora privrede jer je predlaže njegovo ministarstvo.

Podsjetimo, ministar Radulović, na zaprepašćenje mnogih, nije se pojavio ni na sednici koja je bila javna, a na kojoj je ministar finansija Lazar Krstić predstavljao mjere štednje.

Radulovićev nedolazak nedavno je iznervirao i vicepremijera Aleksandra Vučića, pa je s dnevnog reda skinuo i smjenu Božidara Laganina, direktora agencije SIEPA. Vučić je tada otvoreno zamjerio Raduloviću što nije došao na sjednicu i čak je ljutito upitao: „Sa kim se ministar konsultovao iz Vlade kad daje izjave o ukidanju SIEPA i podsticaja za strane investicije? Kako da nađemo partnere za FAP i ostale kompanije?“ Ironično je rekao i da je Radulović „možda do boga, ali nije bog“.

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender