19. 10. 2021.
Zašto treba da imate dobrog prijatelja na poslu?

Zašto treba da imate dobrog prijatelja na poslu?

Zašto treba da imate dobrog prijatelja na poslu?

1. Dosta vremena provodite na poslu

Ukoliko radite puno radno vrijeme, sigurno više vremena provodite na poslu nego kod kuće. S obzirom na to koliko sati provodite na poslu, logično je da imate i prijatelja sa kojim će vam vrijeme brže prolaziti.

2. Imate nekog da vam “čuva leđa“

Prijatelj će učiniti sve što je u njegovoj moći da vam pomogne i olakša. Imati prijatelja na poslu znači da uvijek imate nekoga ko je na vašoj strani.

3. Posao je zabavniji

Odlazak na posao sigurno nije ničija omiljena aktivnost, ali ako imate dobrog prijatelja, posao će sigurno biti zabavniji.

4. Lakše ćete saznati šta ste propustili

Uvijek je lijepo imati osobu kojoj možete da se obratite kada vam nešto promakne na poslu. Sigurno je lakše i bolje pitati prijatelja šta ste propustili na sastanku, a ne šefa. Prijatelj će vam ne samo pružiti informacije o sastanaku, nego i o još nekim sočnim detaljima.

5. Imate pomoć u teškim situacijama na poslu

Ukoliko se nađete u situaciji gdje je vaš integritet doveden u pitanje, prijatelj će sigurno pokušati da sredi stvari. Pošto vas poznaje i zna koje su vam vrijednosti i za šta se zalažete, uvijek će lijepo govoriti o vama.

6. Imaćete nekoga za odlazak na razne poslovne prijeme

Ukoliko imate prijatelja na poslu, nećete morati da razmišljate sa kim ćete provesti vrijeme na događajima vezanim za posao, a i uvijek ćete i imati nekoga sa kim ćete ručati na poslu.

/Super žena/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender