20. 10. 2021.
BRAK vs. KARIJERA: Udate žene brže napreduju na poslu

BRAK vs. KARIJERA: Udate žene brže napreduju na poslu

BRAK vs. KARIJERA: Udate žene brže napreduju na poslu

Ipak, svjedoci smo sve većeg broja žena koje kasno ulaze u brak, koje su u svojim tridesetim godinama same, ali i onih primeraka koji su se zavjetovali da nikada neće stati na ludi kamen.

Međutim, nedavno rađena anketa pokazala je da dame koje su se posvetile isključivo karijeri zapravo nisu srećne i ispunjene s obzirom da je čak dvije trećine njih priznalo kako bi se rado vratile tradicionalnim ulogama u društvu, tj. ulogama žene i majke.

Takođe, tu su i one smjelije dame koje su se odlučile na rađanje djeteta i samostalno odgajanje, ali ni njima život nije u potpunosti izbalansiran, s obzirom da uloga dva roditelja pada na samo jedna, njihova leđa, što im u potpunosti onemogućuje da napreduju na poslu.

S druge strane, nalaze se žene koje su odlučile da stupe u bračnu zajednicu i koje pored sebe imaju čovjeka svog života, djecu, ali i uspješnu karijeru. Pitate se zašto? Zato što je sve lakše kada se radi u dvoje. Dijeleći tugu, sreću, dane i obaveze s nekim, činite svoj život i sebe ispunjenim, a potom i snažnijim za nove životne i radne pobjede. Ovo su potvrdili i američki stručnjaci koji su došli do saznanja da udate žene zarađuju četiri odsto više od njihovih slobodnih koleginica.

Stoga, planirate li da budete srećni i zadovoljni svojim privatnim i poslovnim životom, planirajte i da nađete osobu s kojom ćete dijeliti i noći i dane. Tada vam je uspijeh zagarantovan u potpunosti.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender