28. 10. 2021.
Postupci, a ne kritike doveli Sud BiH u sadašnju poziciju

Cvijanović: SDS ne može da drži predavanje Vladi

Za SDS je bolje da pogleda budžete opština gdje je na vlasti, odnosno gdje njihovi načelnici upravljaju budžetima, jer je upravo tamo došlo do smanjenja plata, otpuštanja radnika, smanjenja subvencija i socijalnih davanja i do dodatnih zaduživanja opštinskih budžeta, rekla je Cvijanovićeva.

Ako SDS smatra da je povećanje plata prosvjetnim radnicima i policiji RS promašaj, kaže Cvijanovićeva, onda to treba njima da objasne.

“Što se tiče Vlade, mi smatramo da je aspsolutno bilo opravdano da se vraćaju ranije umanjene plate policiji i prosvjetnim radnicima i ostalim budžetskim kategorijama, kao i da je apsolutno opravdano povećanje penzija”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je Vlada Srpske ispunila ono što je preuzela kao obavezu u drugoj polovini tekuće godine, te da će tako ostati i u narednom periodu.

“Za razliku od SDS-a, mi smo očuvali radna mjesta svugdje gdje smo intervenisali. Postoje jasni pokazatelji koji o tome govore, kao što su Šume RS, gdje smo snažno intervenisali i postigli dobre poslovne i finansijske rezultate, a pri tome nismo otpuštali radnike”, rekla je Cvijanovićeva.

Što se tiče zadržavanja radnih mjesta, kaže Cvijanovićeva, Vlada je pokazala da zna šta radi i kada je u pitanju Birač, Fabrika duvana Banjaluka, Rasklopna oprema, Tehnički remont Bratunac i na taj će se način ponašati i u budućnosti.

“Očito je da SDS ima izražen strah od onoga što će biti u budućem periodu”, zaključila je Cvijanovićeva.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender