20. 10. 2021.

Olimpik porazio Borac

Olimpik je učinio veliku uslugu svojim gradskim rivalima Željezničaru i Sarajevu, tako što je savladao favorizovanu ekipu Borca, koja je prepustila vodeću poziciju nakon dugo vremena.

Borac je bolje otvorio utakmicu, prijetio preko Đelmića i Stokića, no Hamzić je bio siguran na golu gostiju sa Otoke. Uslijedila je u 11. minuti brza kontra Olimpika, Kokot je ubacio, a Kapić zamalo zakasnio na loptu.

U 19. minuti Subić glavom šutira nakon ubačaja Predragovića, Hamzić izbacuje u korner. Đelmić je ubacio u 23. minuti, Stokić je pucao, Hamzić opet brani. Do kraja prvog dijela Olimpic prijeti preko Kokota, zatim i Kapića, ali je Avdukić bio nesavladiv.

Na otvaranju drugog dijela velika šansa za Banjolučane, Predragović je promašio gol sa svega pet metara. U 64. minuti hladan tuš za sve na banjolučkom Gradskom stadionu. Sedin Torlak je pogodio nakon ubačaja za 1:0 vodstvo Olimpika.

Mogao je četiri minute kasnije Rizvanović povisiti na 2:0, ali je Avdukić uspio da obrani. Na drugoj strani Hamzić u 77. minuti izbacuje u korner loptu nakon snažnog udarca Stokića s 20-ak metara. Isti igrač je pokušao i u 86. minuti, Hamzić opet brani, a onda Stokić iz slobodnjaka šutira preko gola.

Foto: Arhiva

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender