16. 10. 2021.
Dani boksa u Banjaluci: Počinje turnir ”Radovan Bisić”

Dani boksa u Banjaluci: Počinje turnir ”Radovan Bisić”

Bokserski memorijal “Radovan Bisić”: Aladžiću kruna najboljeg

Aladžić je, u kategoriji do 64 kilograma, u finalnoj borbi porazio Stefana Karadžića iz Srbije, a dan ranije je u finalu porazio Ivana Njegača iz Hrvatske.

“Ova dva pehara (jedan je prelazni) su mi jedna od najdražih u karijeri. Lijepo je slaviti pred domaćim navijačima. Za protivnike sam imao ozbiljne borce i time je ovo slavlje još slađe”, rekao je Aladžić.

Najbolji tehničar ove bokserske revije je Damir Plantić iz Hrvatske, koji je u finalnoj borbi bio bolji od Slovaka Mareka Strapeka. Najborbeniji par su bili Marko Čolić iz Slavije i bh. borac Alem Čolpa, koji su se sastali u polufinalu u kategoriji do 91 kg. Za najboljeg domaćeg takmičara izabran je Slobodan Jekić iz Slavije.

Pobjednici po kategorijama: do 56 kg: Slobodan Jekić (Slavija), do 60 kg: Stipan Prtenjača (Hrvatska), do 64 kg: Bojan Aladžić (Slavija), do 69 kg: Ermin Avdić (BiH), do 75: Aljaž Venko (Slovenija), do 81 kg: Damir Plantić (Hrvatska), do 91 kg: Marko Čolić (Slavija), preko 91 kg: Alen Beganović (Crna Gora).

Prve borbe na 12. memorijalu održane su u subotu, a takmičenje je otvorenim proglasila Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta RS. Tešanovićeva je rekla da činjenica da se turnir održava dvanaesti put predstavlja potvrdu njegovog kvaliteta i naglasila da je to način da se iskaže poštovanje prema rano preminulom bokseru Slavije Radovanu Bisiću.

Ovaj bokserski turnir uvršten je 2006. u kalendar Evropske bokserske konfederacije, a na njemu je ovog vikenda učestvovalo osam evropskih reprezentacija čiji je domaćin banjalučki Bokserski klub Slavija. Na memorijalnom turniru učestvovali su bokseri iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Makedonije i BiH.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender