16. 10. 2021.
BORS: Obilježavanje „Dana državnosti BiH“ pokušaj podvale

BORS: Obilježavanje „Dana državnosti BiH“ pokušaj podvale

BORS: Obilježavanje „Dana državnosti BiH“ pokušaj podvale

„Ovo je pokušaj prekrajanja i iskrivljavanja istorijskih činjenica, jer niti više postoji BiH koja je nastala u ZAVNOBiH-u, niti su Bošnjaci i Hrvati imali značajnog udjela u njenom stvaranju“, saopšteno je iz BORS-a.

Ako bi neko trebalo da slavi 25. novembar i zasjedanje ZAVNOBiH-a, BORS navodi da su to onda Srbi, koji su svojom antifašističkom borbom stvorili SFRJ i u njoj Socijalističku Republiku BiH, a ne Bošnjaci, čiji su se preci u tzv. „Handžar diviziji“ borili sa Hitlerovom vojskom ispod Staljingrada ili Hrvati čiji su preci u Jasenovcu napravili najmonstruozniji koncentracioni logor u Drugom svjetskom ratu, a u Jastrebarskom jedini koncentracioni logor u svijetu za djecu.

„Bošnjaci i Hrvati pokazali su šta misle o Mrkonjić Gradu i samom ZAVNOBiH-u 1995. godine, kada je njihova vojska kompletno popalila i porušila Mrkonjić Grad i pri tom opljačkala, devastirala i razrušila i Dom kulture u kojem je održano zasjedanje ZAVNOBiH-a i muzej ZAVNOBiH-a, a skoro 200 mještana, Srba, monstruozno ubila i sahranili u masovnu grobnicu“, navodi se u saopštenju.

BORS navodi da BiH, čiji dan državnosti svakog 25. novembra slave politički krugovi iz Sarajeva, odavno više ne postoji, jer Bošnjaci i Hrvati nisu željeli da postoji.

„Ovakva BiH ne postoji zato što su uništili SFRJ i u njoj Socijalističku Republiku BiH, ne postoji zato što je Alija Izetbegović žrtvovao mir u Socijalističkoj BiH sa namjerom da stvori novu, unitarnu BiH“, navodi se u saopštenju.

BORS navodi da danas postoji nova realnost i nova BiH, ali ne ona unitarna iz Izetbegovićevog plana, već BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, verifikovana i priznata u Dejtonu 21. novembra 1995. godine.

„Zato se takozvani dan državnosti može jedino slaviti 21. a ne 25. novembra, jer su BiH, koja je tog datuma nastala, uništili upravo Bošnjaci i Hrvati“, zaključuje se u saopštenju BORS-a.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender