28. 10. 2021.
Ceca izostala sa svog suđenja, 3 sata svjedočila na suđenju Luki Bojoviću

Ceca izostala sa svog suđenja, 3 sata svjedočila na suđenju Luki Bojoviću

Ceca izostala sa svog suđenja, 3 sata svjedočila na suđenju Luki Bojoviću

Na današnjem suđenju Ražnatovićeva i Ocokoljić bi trebalo da se izjasne o preciziranoj optužnici protiv njih u pogledu činjeničnog stanja.

Tužilaštvo u optužnici nije mijenjalo kvalifikaciju krivičnog djela tako da se Ražnatovićeva i Ocokoljić i dalje terete za nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Suđenje je odloženo za 29. januar.

Ona je kao svjedok odbrane danas saslušana na okolnosti ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. godine.

Ražnatovićeva je u specijalnu sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu, u kojoj je iz bezbjednosnih razloga održano sudjnje, stigla u 09 i 25 časova u pratnji svog advokata Miše Petrovskog, a zatvorski kompleks je napustila oko 12 i 50.

Zbog ovog ispitivanja na koje je bila pozvana pod pretnjom privođenja jer je već dva puta izostala, Ražnatovićeva jutros nije došla u Prvi osnovni sud gdje je trebalo da se održi suđenje njoj i nenom zetu Predragu Ocokoljiću za nasilničko ponašanje prema direktoru FK Mladi proleter Aleksandru Olareviću.

Ovo suđenje je odloženo za 29. januar.

Suđenje Bojoviću i drugima nastavljeno je saslušanjem drugih pozvanih svjedoka.

Bojović, Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić u ovom procesu terete se za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004. godine i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Ssoka iste godine, kada su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojović i Milisavljević su posle višegodišnjeg bjekstva uhapseni prošle godine u februaru u Valensiji i od tad su u ekstradicionom pritvoru u Španiji gdje čekaju izručenje Srbiji.

Španske vlasti odobrile su njihovu ekstradiciju, ali će biti izručeni nakon što se okonča postupak koji se protiv njih vodi u toj zemlji zbog više krivičnih djela.

Na početku suđenja u oktobru 2010. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim djelima koja mu se stavljaju na teret.

Na optuženičkog klupi nalaze se samo Kalinić i Simović. Prema optuznici tužilaštva za organizovani kriminal, Luka Bojović je u martu 2003. godine nakon ubistva Dušana Spasojevića preuzeo rukovođenje “zemunskim klanom”.

Kako se navodi u optužnici, Bojović je odbjeglim “zemuncima” pomagao pri skrivanju, obezbjeđivao im novac, lažna dokumenta i mjesta stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, među kojima je i niz ubistava.

Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Djinđića, dok je za krivična djela koja je izvršio kao pripadnik “zemunskog klana” dobio 40 godina zatvora.

Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender