16. 10. 2021.
Revizori: Gradu Banjaluka mišljenje sa rezervom

Gavranović uručio subvencije za subvencije za 30 privrednih subjekata

Gavranović je, nakon uručivanja ugovora, izjavio novinarima da će privredni subjekti kojima su odobrene subvencije obezbijediti zapošljavanje 65 novih radnika.

“Na javni poziv zahtjev su podnijela 54 privredna subjekta, od kojih njih 20 nije ispunjavalo uslove za subvencionisanje, dok su četiri zahtjeva bila nekompletna”, naveo je Gavranović.

On je dodao da su prosječna izdvajanja za jedno radno mjesto na nivou iznosa između 40 i 60 odsto prosječne bruto plate ostvarene u Republici Srpskoj u prethodnoj godini, zavisno od stručne spreme.

“Realizacijom ovog projekta stvaraju se uslovi da mladi ljudi, koji su na birou, konačno mogu računati na brži proces zapošljavanja u Banjaluci”, naglasio je Gavranović.

On je napomenuo da je najveći iznos subvencije od 71.304 KM dobilo preduzeće “Moja pekara”, dok najniži iznos subvencije iznosi 3.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke je rekao da je ovo prvi put da grad na ovaj način plasira sredstva budžeta direktno u privredu ili određene djelatnosti, kako bi bio ubrzan proces zapošljavanja.

On je za naredni mjesec najavio uvođenje novih investitora u zonu Tehnološkog biznis parka koji, takođe, treba da stvori uslove zapošljavanja većeg broja mladih Banjalučana.

“Naredna godina biće teška, ali ćemo učiniti sve da i u njoj ove procese nastavimo i čak pojačamo i dinamiziramo”, istakao je Gavranović.

Siniša Radić iz preduzeća “Moja pekara” podsjetio je da ovo preduzeće posluje od 1998. godine i da otvara dva maloprodajna objekta, te da će zaposliti 12 radnika.

Zahvalivši za subvenciju, on je naglasio da će sredstva biti kvalitetno utrošena kako bi bila prebrođena kriza koja je zahvatila i male i velike privrednike.

Miodrag Vulić iz preduzeća “Trend MiV” rekao je da ovo preduzeće, koje posluje od 1999. godine i koje se bavi uslugom trgovine i proizvodnjom, odnosno preradom drveta, dobilo subvencije od 59.875 KM i da će zaposliti 14 novih radnika.

On je zahvalio gradonačelniku Banjaluke i gradskoj upravi za ovu pomoć i podstrek privredi, naglasivši da će subvencije biti veliki podsticaj i za ostale privrednike da uđu u ovakve projekte.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender