16. 10. 2021.
Kako da se uvijek probudite raspoloženi?

Kako da se uvijek probudite raspoloženi?

Kako da se uvijek probudite raspoloženi?

Evo par savjeta kako da se probudite poletni i puni elana za predstojeće radne dane.

Idite u krevet u približno isto vrijeme

Ukoliko na spavanje krenete svakog dana u isto vrijeme, nakon nekog vremena će vam postati sve manje teško da ustanete kad treba. Vaše tijelo voli ustaljen ritam, pa se zato držite određenog rasporeda i kada je reč o spavanju. Potrudite se da spavate barem sedam sati kako biste imali dovoljno energije za sve svakodnevne aktivnosti.

Odmorite oči

Bilo bi dobro da steknete naviku da barem pola sata prije odlaska u krevet ugasite kompjuter, televizor i odložite svoj pametni telefon. Takođe, izbjegavajte prejako osvjetljenje, jer ono predstavlja smetnju za vaš mozak. Pred spavanje čitajte knjigu.

Izbjegavajte alkohol i kafu

Iako je u narodu popularno vjerovanje da piće-dva uspavljuje, konzumiranje alkohola, baš kao i kafe ili crnog čaja, neće vam dati da zaspite, a može i da vam i poremeti mirne snove. S vremena na vrijeme možete uveče da popijete jedno piće, ali veće količine bi trebalo izbjegavati. Da biste se opustili, popijte šolju toplog mlijeka ili biljnog čaja.

Vježbajte

Fizički umor je najbolji način da svoje tijelo pripremite za spavanje. Postarajte se da vježbate sat ili dva prije spavanja. Isto tako, nije loše ni ako više volite jutarnju gimnastiku ili džoging.

Istuširajte se

Tuširanje je najbolji način da započnete svoj dan. Na taj način aktivirate svoj nervni sistem, a tokom cijelog dana ćete biti puni energije.

/klix.ba/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender