25. 10. 2021.

Koštunica: Srbija mora proglasiti političku neutralnost

Koštunica smatra da se daljim približavanjem Srbije Uniji realno povećava pritisak da se odrekne vojne neutralnosti i postane članica NATO-a.

“EU ne samo da utiče na vlast kada je tema državno pitanje kao što je Kosovo, već diktira i niže i povlaštene carine na uvoz cigareta iz Hrvatske, ili nameće GMO hranu koja može i te kako štetno da utiče na zdravlje cele nacije”, naveo je Koštunica u svojoj neobjavljenoj knjizi “Politička neutralnost ili Evropska unija”, čije isječke prenosi “Pres Republika Srpska”.

On je ocijenio da je potpuno izvjesno da SAD i EU računaju da će evropske integracije Srbije u jednom trenutku prerasti u evroatlantske integracije, kao što se to sada dešava u Crnoj Gori.

“Kada sagledamo pravu ulogu EU u dosadašnjoj razgradnji Srbije, ne može biti sumnje da nas dalji put evropskih integracija vodi u državni i ekonomski slom. S druge strane, otvara se i složen i nimalo jednostavan put proglašavanja i političke neutralnosti, koji sa sobom nosi otrežnjenje Srbije od opasne zablude da bilo ko umjesto nas može da nam uredi državu i zaposli narod”, naveo je Koštunica.

Nova knjiga Koštunice “Politička neutralnost ili Evropska unija” je zbirka tekstova o strateškoj nacionalnoj politici u kojoj lider DSS-a daje svoje viđenje odnosa Srbije i EU, a biće objavljena u narednim danima u izdanju Fonda Slobodan Jovanović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender