21. 10. 2021.
Ograničen iznos nagrade za zaposlene

Ograničen iznos nagrade za zaposlene

Ograničen iznos nagrade za zaposlene

Rešićeva je navela da je maksimalan iznos koji poslodavac može da isplati zaposlenima u organima javne uprave u visini prosječne plate iz prethodnog mjeseca.

“Zakonom o platama dozvoljena je mogućnost da poslodavac jednom godišnje, ukoliko ima potrebe za tim, nagradi zaposlene u organima uprave. Međutim, do sada taj iznos nije bio normiran”, rekla je Rešićeva novinarima nakon potpisivanja aneksa.

Ona je dodala da je maksimalan iznos nagrade u skladu sa iznosom koji se zaposlenima isplaćuje u slučaju rođenja djeteta ili smrti člana porodice.

Prema njenim riječima, primjedbe zbog toga što ovaj iznos nije bio precizno regulisan imala je i Glavna služba za revizuju javnog sektora.

Predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac rekao je da je normiranje premije za posebne rezultate rada državnih službenika bilo neophodno, jer su do sada isplaćivane različite sume, zavisno od organa uprave.

“Imamo saznanja da su u pojedinim ministarstvima isplaćivane ogromne naknade. Sada je taj iznos ograničen. Smatramo da bi isplaćivanje nagrade u bilo kojem iznosu većem od prosječne plate u Republici Srpskoj bilo nemoralno”, naglasio je Vrhovac.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender