28. 10. 2021.
Planom i strategijom do bolje produktivnosti

Planom i strategijom do bolje produktivnosti

Planom i strategijom do bolje produktivnosti

Međutim, kako bi postigli željeni uspjeh morate pametno iskoristiti vaše vrijeme, fokus i energiju.

Dan je vrlo kratak stoga morate paziti kako ne bi upali u zamku pisanja nepotrebnih mailova, ćaskanja i nepotrebnih sastanaka. Vrijeme iskoristite pametnije.

Pozitivni efekti

Imajte na umu da sve što radite danas ima pozitivne ili negativne efekte na vaše elan sutra. Vrsta hrane koju jedete, količina vode koju popijete, održavanje kondicije i vrijeme kada idete na spavanje su bitni faktori koji utiču na to kakav ćete sutra imati dan. Postarajte se da radite stvari koje će vam omogućiti da imate dovoljno energije za nove izazove. Najčešće sami sebi odvraćate pažnju čime većini vremena osiguravate neuspjeh.

Da li ste ikada pisali dugačak mail na mobilnom telefonu i pritom ignorisali sve druge informacije i poruke društvenih mreža? Kako bi pravilno odradili zadatke morate odrediti trenutke u danu kada nećete dopustiti da vam išta odvraća pažnju.

Kada svjesno nastojite da se fokusirate, biće vam od pomoći ako unaprijed napravite vremenski raspored. Na kraju dana uzmite trenutak kako bi razmislili o rasporedu sastanaka i radnih zadataka koji vas sutra očekuju te ih složite po prioritetima.

Izrada plana

Postoji li nešto što može da se odloži ili otkaže? Da li je potrebno da se za nešto unaprijed pripremi?Ako imate više sastanaka u isto vrijeme možda ih možete spojiti. Odlučite na šta ćete se fokusirati i organizujte stvari kako bi mentalno i fizički bez prekidanja, mogli biti tamo gdje ste potrebni.

Ako imate neki važan zadatak koji zahtijeva samostalan rad, ugovorite jednosatni sastanak sa sobom kako vas ne bi prekidali.

Jednom nedjeljno procijenite jeste li posljednjih nekoliko dana uspjeli pametnije da organizujete svoje vrijeme i postići veći nivo usredsređenosti. S tom svrhom u četvrtak pravite bilješke za procjenu do sljedećeg četvrtka.

Strategijom do rezultata

Rađenjem procjene u četvrtak umjesto petka će vam pružiti osjećaj dostignuća procjene rada za minulu nedjelju i dati vam novi energetski impuls prije vikenda. Uz to, omogućiće vam više vremena za organizaciju stvari koje morate odraditi prije nego što napustite kancelarija za vikend.

Izrada strategije organizacije vremena će vam omogućiti veću produktivnost te povećati količinu vremena i energije za odrađivanje najvažnijih zadataka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender