19. 10. 2021.
POZIRAJTE SA STILOM: Jednostavni trikovi koji garantuju da ćete izgledati bolje na fotografijama

POZIRAJTE SA STILOM: Jednostavni trikovi koji garantuju da ćete izgledati bolje na fotografijama

POZIRAJTE SA STILOM: Jednostavni trikovi koji garantuju da ćete izgledati bolje na fotografijama

Krivi outfit može upropastiti i najbolju fotografiju i nema tog stručnjaka za Fotošop koji to može popraviti. Problem je u tome što određena odjeća, koja možda funkcioniše za jednu situaciju, neće biti dobar izbor za neku drugu.

Evo nekoliko jednostavnih pravila koja trebate slijediti, kad su moda i stil u pitanju, ako želite bolje izgledati na fotografijama:

Nosite svjetlije boje blizu lica

Tamne boje neće vam laskati prilikom fotografisanja. Izgledaćete ‘isprano’. Čak i ako volite nositi crno od glave do pete, malo boje, čak i bijele, blizu vašeg lice, učiniće čudo. Možda neka marama ili šal…

‘Nabacite’ sunčane naočare

Prvo, sunčane naočare su super, ako ste pogodili model koji vam odgovara. Drugo, odlične su za prikrivanje umornih očiju i podočnjaka, ako niste baš u blistavom izdanju zbog neispavanosti i burne noći koja je iza vas.

Dekolte je poželjan

Otvoreni dekolte čini da vaš vrat izgleda duži, što je uvijek laskavo. Osim toga, ljudi su takvi da primjete kožu, što je dobar način za odvlačenje pažnje i prema licu.

Držite se jednostavnih grafičkih printova na odjeći

Grafike su odlične, ali kad neko promatra fotografiju na kojoj ste vi, želite da bude fokusiran na vas, a ne da pokušava dokučiti što je to na vašoj haljini.

Nosite jaknu/sako preko ramena

Načinom na koji ćete jaknu prebaciti preko vaših ramena možete sakriti nadlaktice te učiniti da izgledate viši i mršaviji. Možda će vam se učiniti nezgodno ovako pozirati, ali zbog efekta se definitivno isplati.

Važna je i vrsta tkanine

Bilo da je riječ o krznu ili vunenom džemperu te končanoj vesti, određene teksture materijala vašem će licu podariti bolji vizualni utisak kad je fotografiranje u pitanju. Na taj način i vaša koža izgleda glađe.

Šešir pomaže da uokvirite vaše lice

Šešir na vašoj glavi prilikom poziranja daje zapanjujuće rezultate. Stvara takozvani ‘halo’ efektte ističe vaše lice na najbolji mogući način.

Izvor: Magazin.hr

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender