20. 10. 2021.
Amerikanci šokirani ustaškim pozdravom

Amerikanci šokirani ustaškim pozdravom

Amerikanci šokirani ustaškim pozdravom

Visoki funkcioner Stejt departmenta Džonatan Mur je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu rekao da je “posebno zapanjujuće što je i igrač na terenu to uzvikivao”.

“Izgleda je on neko ko ne zna istoriju svoje zemlje”, dodao je Mur.

On je ukazao i da su “SAD upoznate da navijači, ili bolje rečeno huligani na Balkanu uzvikuju parole vezane za Srebrenicu kada se igra protiv timova iz BiH”.

Prvi čovjek Stejt departmenta za region Balkana je rekao da su predsjednik i premijer Hrvatske pokazali da su opredjeljeni za demokratsku budućnost svoje zemlje i da su to pokazali u vezi sa problemom dvojezičnih tabli u Vukovaru.

On je dodao i da Hrvatska nije jedina zemlja regiona gdje postoji netolerantnost.

Hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić je tokom utakmice sa Islandom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, pozdravio navijače na Maksimiru ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, dok su juče istu parolu uzvikivali navijaču u Splitu uz druge ustaške povike.

Šimunićev potez je naišao na žestoke kritike hrvatske ali i svjetske javnosti, pa je i FIFA najavila istragu protiv hrvatskog reprezentativca.

Igrača, ipak, nisu mnogo uzbudile kritike javnosti i moguća kazna, već je istakao da “nema čega da se stidi jer je igrao za svoj dom”.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender