16. 10. 2021.
Nastavljaju se pritisci na Srbe na Kosovu

Nastavljaju se pritisci na Srbe na Kosovu

Nastavljaju se pritisci na Srbe na Kosovu

“Stojanović je priveden oko 10.00 časova i dalje je u stanici policije u Gnjilanu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Bojan Trajković, Dragan Nikolić, Aleksandar Denić, Goran Stojković i Svetislav Petrović, posmatrači i članovi biračkih odbora na predstojećim lokalnim izborima ispred liste “Srpska” u opštini Parteš, pozvani juče u policijsku stanicu, ali da nije naveden razlog, što je u većini slučajeva praksa.

Iz Građanske inicijative “Srpska” upozoravaju da se nastavlja tortura nad Srbima, a da međunarodna zajednica, prije svega OEBS, koji je zadužen za regularnost predizbornog i izbornog procesa, ne čine ništa da se ovakav vid maltretiranja Srba zaustavi.

“Srbe u Partešu i Pasjanu već dva meseca privode i ispituju, a da za to nemaju konkretan povod, skrivajući se iza unapred naučenih izgovora o `pritiscima na građane pred izbore`, ali bez konkretnih dokaza”, ističe se u saopštenju.

“Srpska” najoštrije osuđuje ovakav vid maltretiranja Srba i poziva sve relevantne faktore da reaguju i zaustave ovakvo zastrašivanje pred drugi krug lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

Saopštenje je uslijedilo nekoliko časova nakon što je predsjednik Samostalne liberalne stranke /SLS/ Slobodan Petrović, aktuelni vicepremijer samoproglašenog Kosova, izjavio da je njegova stranka donijela odluku da podrži kandidate “Srpske” za gradonačelnike u opštinama Gračanica i Novo Brdo.

U opštini Parteš, kojoj pripada selo Pasjane, kandidat SLS-a za gradonačelnika je Nenad Cvetković, dok je ispred liste “Srpska” kandidat Dragan Nikolić.

Za brojna privođenja aktivista “Srpske” pred prvi krug izbora, koji su održani 3. novembra, “Srpska” je optužila SLS.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender