21. 10. 2021.

Radovanović: Dnevnik RTRS-a uređivao se telefonom

Radovanović je naveo da je zatečeno stanje bilo takvo da su se neki profesionalni standardi izgubili i postali nejasni, što je idealno za dvojaka tumačenja koja su se pokazala pogubnim za funkcionisanje javnog servisa.

“Naš cilj je da budemo ono što javni servis treba da bude, da razmišljamo o građanima o Republici Srpskoj, o društvu u kojem i mi radimo i živimo, te da poštujemo profesionalne norme našeg posla”, rekao je Radovanović za “Pres Republika Srpska”.

On je naveo da je dovoljno da se radi profesionalno, te da se ima rejting i kredibilitet, dodajući da će se to vidjeti u programu, jer ima emisija koje su tokom godina izgubile smisao i čiji je rejting toliko nizak da nema razloga da postoje.

Radovanović je istakao da RTRS treba biti prepoznatljiv po “Dnevniku dva” i da je važno da gledaoci osjete promjene u sadržaju, kvalitetu, i da se to već dešava.

Prema njegovim riječima, nezamislivo je bilo da se u “Dnevniku dva” nije poštovalo elementarno pravilo druge strane, kao i postojanje “crnih lista” na kojima su, s vremena na vrijeme, bile javne ličnosti i iz pozicije i opozicije, kao i neke parlamentarne i vanparlamentarne političke partije.

“Javna je tajna da je `Dnevnik dva` i dobar dio informativno-političkog programa uređivao telefonom neko ko ne radi u ovoj kući i to je razlog što u RTRS-u tri godine nije bilo glavnog urednika informativnog programa i dvije godine urednika deska”, rekao je Radovanović.

On je među promjenama najavio i kupovanje kvalitetnih programa i njihovo premijerno prikazivanje, kao što je to slučaj sa serijom “Ravna gora”, koji je trenutno najgledaniji program i za kojeg vlada veliko interesovanje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender