20. 10. 2021.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova: Vratiti preostalih pet odsto na plate

Predsjednik ovog sindikata Anica Jondić istakla je da niko od 7.000 radnika unutrašnjih poslova ovo povećanje ne dovodi u pitanje, jer je to za njih završena stvar.

“U slučaju da do toga ne dođe, ovaj sindikat zadržava pravo da svim legalnim sredstvima sindikalne borbe traži i izbori se za vraćanje plata na nivo na kojem su bile u decembru 2012. godine”, rekla je Jondićeva novinarima nakon sjednice Republičkog odbora ovog sindikata na kojoj je, između ostalog, raspravljano o radnim verzijama ekonomske politike i budžeta za 2014. godinu.

Ona je dodala da je neophodno vraćanje plata i radnicima Republičke uprave Civilne zaštite, koji su, prije smanjenja plata u ovoj godini, već imali smanjenje plata za deset odsto u 2010. godini.

“Nedopustivo je da oni imaju smanjenu platu od 20 odsto i to se pitanje mora rješavati u posebnoj proceduri, nevezano za vraćanje pomenutih pet odsto”, naglasila je Jondićeva.

Prema njenim riječima, ovaj sindikat insistira na boljem i adekvatnijem opremanju policije Republike Srpske.

“Narodna skupština Republike Srpske odobrila je Ministarstvu unutrašnjih poslova kreditno zaduženje od 15 miliona KM za nabavku vozila, a obezbijeđeno je i devet miliona KM budžetskih sredstava za nabavku lične opreme za pripadnike svih struktura policije Srpske”, navela je Jondićeva.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender