20. 10. 2021.

SNSD ne želi da se provjeri kako su pojedinci stekli imovinu

“Od ove skupštinske većine SDS nije ni očekivao da će podržati zakon po kome bi oni lično morali da polažu račune za imovinu koju su stekli”, naveo je Bosić u izjavi novinarima u Banjaluci.

SDS će, kaže, kada dođe na vlast, nakon izbora sljedeće godine staviti u prioritet donošenje tog zakona, jer se mora provjeriti da li su pojedinci stekli imovinu na zakonit način.

Bosić je rekao da je problem broj jedan u RS nezaposlenost, a danas je u Banjaluci o tome razgovarao s predstavnicima Udruženja nezaposlenih, kojih u RS ima oko 150.000.

Bosić je rekao da o interesima ove populacije niko ne brine i da se glas nezaposlenih nigdje ne čuje.

“Nažalost, vlasti RS nisu problem nezaposlenosti uopšte stavile kao prioritetan. Mi smo u današnjem razgovoru došli do nekih zajedničkih stavova o tome da je potrebno rješavati ovaj problem”, rekao je Bosić.

Predsjednik Udruženja nezaposlenih RS Slavko Čamber rekao je da se svi članovi ovog udruženja zahvaljuju SDS-u, jer je to, tvrdi, jedina stranka koja ih je primila na razgovore i jedina prepoznala probleme ove kategorije stanovništva.

“Obraćali smo se vlastima više puta i nisu imali ni toliko obzira da nas prime na razgovor tako da nas je iznenadio poziv SDS-a i njihova želja da nam pomognu”, dodao je Čamber.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender