19. 10. 2021.

Uručena bespovratna novčana sredstva za stambeno zbrinjavanje 13 porodica

Gavranović je rekao novinarima da je današnja pomoć samo nastavak brojnih vidova podrške bez obzira na teška vremena, te podsjetio da je isti iznos izdvojen u julu za stambeno rješavanje 11 porodica.

“Skupština grada nastojaće da pomogne ovoj kategoriji građana, jer su zaslužni za slobodu, njihovo pravo je da žive u Republici Srpskoj i nikada neće biti zaboravljeni”, poručio je Gavranović.

On je istakao da je sav novac, koji je planiran za ove namjene, izdvojen iz gradskog budžeta.

Gavranović kaže da Skupština grada Banjaluka ulaže velike napore za zbrinjavanje ovih boračkih kategorija za čije je namjene, zajedno sa Vladom Republike Srpske, do sada izgradila niz stambenih jedinica.

“Za ove porodice ove godine smo počeli izgradnju još 142 stambene jedinice i vjerujem da ćemo zajedno sa resornim ministarstvom riješiti sva preostala lica koja se nalaze na evidenciji za stambeno zbrinjavanje”, podsjetio je Gavranović.

Ratni vojni invalid i amputirac Gostimir Radulović rekao je da je zahvalan Skupštini grada Banjaluka na pomoći, jer su time riješili jedan dio problema porodica ovih boračkih kategorije.

“Dobio sam 6.160 KM, a ostatak će biti isplaćen kasnije i to će biti dovoljno da riješim smještaj moje porodice i egzistencijalne potrebe”, rekao je Radulović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender