16. 10. 2021.
Druga banjalučka Papergirl izložba

Druga banjalučka Papergirl izložba

Druga banjalučka Papergirl izložba

Radovi su prikupljeni u sklopu istoimenog projekta, koji podrazumijeva sakupljanje umjetničkih radova od svih zainteresovanih, izložbu, ali i njihovo poklanjanje, a jedini uslov bio je da radovi mogu biti smotani u tube. Naime, nakon izložbe, radovi se “sele” na ulice grada, preciznije, volonteri će ih na biciklima dijeliti slučajnim prolaznicima.

“Ove godine dobili smo oko 150 radova i svi će biti izloženi. Broj pristiglih radova je nešto manji nego prethodne godine, izgleda da su umjetnici malo zatajili”, kaže Jelena Vuleta, idejni pokretač banjalučkog projekta i jedan od organizatora izložbe.

Naglašava da je pristigao veliki broj dječjih radova, te da su osim iz Banjaluke dobili i nekoliko djela iz Doboja, Mostara i Sarajeva.

“Snijeg neće spriječiti da na datum, koji je zasad tajna, podijelimo umjetnička djela, a ići ćemo kroz grad sa kapicama Djeda Mraza, u novogodišnjem duhu”, dodaje Jelena Vuleta.

Organizatori izložbe ističu da je projekat “Papergirl” poseban po tome što se umjetnicima amaterima pruža priliku da svoj rad izlože široj publici, te nastoji da umjetnost približi ljudima koji nisu u mogućnosti da posjećuju galerije i muzeje.

“Papergirl” je nastao u Berlinu 2006. godine, a vodi se sloganom “umjetnost poklanjanja umjetnosti” i prihvaćen je u mnogim gradovima širom svijeta.

Izložba ovog zanimljivog projekta biće otvorena do 30. novembra, a ulaz je besplatan za sve zainteresovane posjetioce.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender