28. 10. 2021.

Mladićeva odbrana zatražila šest mjeseci za pripremu

“Mi ne možemo da pripremimo predmet za manje od šest meseci od poslednjeg svedoka tužilaštva”, rekao je Mladićev branilac Branko Lukić.

Lukić je upozorio da je tim za odbranu spreman da se povuče iz procesa, ako mu raspravno vijeće ne bude dalo traženo vrijeme da se pripremi za izvođenje dokaza.

Mladićeva odbrana izvešće pred sudije “otprilike isti broj svjedoka kao tužilaštvo” i traži isto vrijeme koje su potrošili i tužioci.

Tužioci su do sada izveli 162 svjedoka, a ostaje da svjedoče još dvojica – vještaci za istoriju i vojsku, Patrik Trejnor i Rejno Tunens.

Tužilac Dermot Grum danas je najavio da će u proljeće zatražiti da ponovo bude otvoren dokazni postupak protiv Mladića, kako bi prezentovao dokaze iz novootkrivene grobnice u rudniku Tomašica u BiH.

Raspravno vijeće jutros je saslušalo i dodatni iskaz istražioca tužilaštva Berija Hogana o mapama koje prikazuju linije fronta oko Sarajeva 1992-1995. godine.

Pretresno vijeće predsjedavajućeg Alfonsa Orija odluku o zahtjevu odbrane donijeće naknadno. Suđenje Mladiću biće nastavljeno sutra.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender