28. 10. 2021.
Naprednjaci imaju najveći rejting, Vučić je najbolje ocjenjen!

Naprednjaci imaju najveći rejting, Vučić je najbolje ocjenjen!

Naprednjaci imaju najveći rejting, Vučić je najbolje ocjenjen!

Za rad u Vladi Srbije predsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dobio je ocjenu 3,2, iza njega je ministar kulture Ivan Tasovac, čiji su rad građani ocjenili sa 3,1, a najnižu ocjenu dobio je ministar privrede Saša Radulović – 1,8.

Direktor Faktor plusa Vladimir Pejić rekao je da se odnos snaga stranaka u Srbiji nije značajno promijenio, Demokratska stranka je na drugom mjestu sa blagim skokom.

– Demokratska stranka je stabilizovala biračko telo, ali 12,8 odsto nije procenat koji može da zadovolji partiju kao što je DS – rekao je Pejić.

SNS ima rejting 43,1 odsto, iza je DS sa 12,8, pa Socijalistička partija Srbije sa 10 odsto, pokazalo je istraživanje. Pejić je dodao da Demokratska stranka Srbije i Liberalno-demokratska partija iz meseca u mesec imaju oscilacije u podršci, pa je u novembru rejting DSS 6,2, a LDP 5,5 odsto.

Vlada u plusu

Prema njegovim rečima, Ujedinjeni regioni Srbije gube podršku jer su prije nekoliko mjeseci prelazili cenzus, a sad im je rejting 2,9, a rast rejtinga zabilježila je Srpska radikalna stranka. Više od 60 odsto građana smatra da su izbori u Srbiji potrebni, ali bi na glasanje izašlo 43 odsto ispitanih.

Građani Srbije smatraju da je učinak Vlade najveći u suzbijanju kriminala i korupcije, u oblasti mira i političke stabilnosti i rešavanju pitanja Kosova, dok se najmanje radi na povećanju zarada i uspostavljanju tržišne pravde. U poređenju sa istraživanjem rađenim od pre dva mjeseca, opala je zainteresovanost građana za rješavanje pitanja Kosova i Metohije, i to sa 56 na 37 odsto.

Na pitanje da li je Srbija bliža Evropskoj uniji u odnosu na isti period prošle godine, 70 odsto ispitanika je odgovorilo potvrdno.

sns-rejting-

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender