19. 10. 2021.
Snijeg i nanosi otežali saobraćaj

Snijeg i nanosi otežali saobraćaj

Snijeg i nanosi otežali saobraćaj

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske navode da nanosa ima na putevima Čađavica – Dobrnje, od Jezera do Šipova i prema Kupresu, na području Kneževa i preko prevoja Banj Brdo na putu Bijeljina – Tuzla.

Na magistralnom putu Han Pijesak – Vlasenica preko prevoja Han Pogled ima ugaženog snijega, pa je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Za teretna vozila čija masa prelazi sedam i po tona zabranjen je saobraćaj na graničnom prelazu Izačić.

Kroz Federaciju BiH zbog snijega se otežano saobraća na putnim pravcima Ključ – Petrovac – Bihać, Kupres – Šuica, Olovo – Kladanj, Glamoč – Mlinište i Grahovo – Resanovci.

Snijeg koji neprestano pada, jak vjetar i niska temperatura vazduha otežavaju rad ekipama preduzeća za puteve, koje su na terenu i stalno čiste i posipaju kritične dionice.

Iz Auto-moto saveza vozačima savjetuju da na put ne kreću bez zimske opreme i da vožnju prilagode uslovima na putu, te upozoravaju na učestale odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, koji saobraćaju preko planinskih predjela, obavezna je upotreba lanaca.

Na autoputu Banjaluka – Gradiška, na dionici od Glamočana do Čatrnje vozi se po mokrom i zasniježenom kolovozu.

Zbog odrona i izlivanja potoka i dalje je na snazi obustava saobraćaja na regionalnom putu Podgradci – Mrakovica, dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Deminiranje se vrši na magistralnom putu Brod – Odžak u naselju Liješće, regionalnom putu Doboj – Maglaj, od Potočana do Gornjeg Pridjela, te od Ševarlija do Misurića, kao i u mjestu Omanjska na lokalnom putu Makljenovac – Stanari. Zbog deminiranja dolaziće do polučasovnih obustava saobraćaja.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona, te na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, za vozila čija masa prelazi pet tona, a visine tri i po metra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender