25. 10. 2021.
Za isticanje trobojke u CG kazna do 20.000 evra!

Za isticanje trobojke u CG kazna do 20.000 evra!

Za isticanje trobojke u CG kazna do 20.000 evra!

Javna rasprava koju je pokrenulo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore je završena, a Albanci su naglasili da smatraju da se radi o diskriminaciji. U državnim organima, obrazovnim ustanovama i lokalnim samoupravama u kojima je neka nacionalna zajednica autohtona, nacionalni simboli bi trebali da se zadrže.

Ovim pravilima moraće da se povinuju sve nacionalne zajednice, pa i Srbi koji čine 32 odsto stanovništva.

Kazne predviđene za kršenje propisa kretaće se od 2.000 do 20.000 evra. Kazna za „odgovorno lice u pravnom licu” je između 300 i 2.000 evra, koliko i za fizičko lice, a za preduzetnike od 500 do 6.000 evra. Trobojka neće moći da stoji ispred i u objektima Skupštine, predsjednika, Vlade, Ustavnog suda, sudova, državnog tužilaštva, vojske, policije…

Dr Budimir Aleksić iz Nove srpske demokratije, vjeruje da će zakon ostati „mrtvo slovo” kao i mnogi do sada usvojeni.

– Proteklih sedam godina bili smo svedoci euforične upotrebe crnogorskih simbola. Treba proći crnogorskim gradovima i videti te zastave koje su napravljene od jeftinog kineskog materijala, crvenih krpa, koje godinama vise po jarbolima očerupane od vetra. Iako se one nalaze ispred zgrada lokalnih samouprava i državnih institucija za državnu administraciju nema sankcija – kaže dr Aleksić.

Izvor: Novosti

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender