28. 10. 2021.

Dodik i BN: Ko je plaćenik, a ko je prljav

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, gostovao je sinoć u programu OSM televizije u Istočnom Sarajevu.

Dodik je optužio BN televiziju da je dobila 800.000 dolara od američke ambasade u BiH i da ova televizijska kuća progoni njega i njegovu porodicu.

Dolari su, obavijestio nas je Dodik, isplaćeni u gotovini.

“Zna se da su Amerikanci donijeli i Trišiću dali 800.000 dolara da napravi ovu hajku i propagandu koju čini ovih dana protiv Milorada Dodika, kriminalizujući ga i tvrdeći ovo ili ono”, rekao je on.

Predsjednik Srpske tvrdi da je sve počelo pojavljivanjem zagrebačkog novinara Domagoja Margetića u Banjaluci i njegovim napadima.

“To je dio propagande. Margetić je dio obavještajne zajednice Hrvatske”, rekao je Dodik na Palama za Televiziju “OSM”.

On je dodao da nije plaćenik, “kao što je to Televizija BN”, koja, kako je naveo, reciklira priču o Margetiću.

“Moje poimanje društva, života ne ide da dođe neki novinar iz Hrvatske, iz Zagreba, u Banjaluku i priča laži protiv predsjednika Republike Srpske, protiv Republike i to postane vijest broj jedan u Televiziji BN”, naveo je Dodik.

“Gdje je tu dostojanstvo, kakvo je to licemjerstvo.. To je dio propagande. Zašto neko nije postavio to pitanje”, zapitao je Dodik.

Trišić je danas odgovorio Dodiku: Loš i prljav čovjek

“Ponovo ste obmanuli javnost lažima, kojih ste i sami svjesni. Odlično znate da BN TV nije profil medija koji je stvaran u stranim ambasadama, za razliku od Vas, ali ste svjesno zaigrali na kartu laži i obmana, jer je laž uvijek bila Vaše najveće oružje”, kaže Vlado Trišić, direktor BN TV u odgovoru Miloradu Dodiku..

Trišić je napisao da BN TV u svojoj istoriji postojanja nikada nije dobila ni jedan dolar strane pomoći i da će to dokazati na sudu, na kojem će i Dodik, kako stoji, morati priznati da je svjesno lagao.

“Najgore, gospodine Dodik, tek dolazi, ali svakom po zasluzi. Kakav ste to Vi čovjek koji umjesto riječi saučešća u grobu još uvijek neohlađene majke, istu pljujete i psujete po nekoliko puta, zaboravljajući da ste i Vi nečiji sin i da imate svoje roditelje.Vi ste loš i prljav čovjek i Vi ne birate sredstva kako biste ljudima naudili”, navodi Trišić u odgovoru i pita predsjednika: ako se ne bojite naroda, da li se barem bojite Boga, uostalom, ne kaže se uzalud, kako radili tako nam Bog i pomogao?

Dodik i BN televizija su stari “drugari”. Javnost u RS još nije zaboravila audio-snimak u kojem se predsjednik Republike verbalno obračunava sa vlasnikom BN televizije Vladom Trišićem, prijeteći da će se obračunati s njim ako BN TV nastavi po svom.

Dodik je nakon objavljivanja snimka pokušao da ubijedi javnost da je Trišić pokušao da ga “reketira”, ali je priča brzo zaboravljena i kako to biva, pretekli su je drugi događaji.

Najsvježija epizoda iz serije o Dodiku i BN televizije je ona u kojoj se svim funkcionerima Republike Srpske, koju su članovi SNSD, zabranjuje da daju izjave i komuniciraju sa bijeljinskom televizijom.

BN već godinama važi za televiziju u Republici Srpskoj koja ima najgledaniji informativni program. Redovni su kritičari vlasti, a bili su i korisnici “pomoći” koju je Vlada RS isplaćivala medijima.

SDS: Dodik izgubio osjećaj

Povodom gostovanja predsjednika na OSM televiziji, oglasila se i Srpske demokratska stranka,

“Milorad Dodik je u paničnom pokušaju da zaustavi drastičan pad podrške sebi i svojoj stranci, nastupom na OSM televiziji pokazao je da je izgubio svaki osjećaj dostojanstva i dodir sa realnošću. Primitivno blaćenje svih onih koji nisu na njegovom platnom spisku, dosiglo je vrhunac sinoćnim nastupom i nedostojno je funkcije predsjednika RS na kojoj se nalazi Milorad Dodik”, kažu u SDS.

Na kraju, u SDS zaključuju da “strah Milorada Dodika ima realne osnove zbog dolazećih promjena u RS i neizbježnosti polaganja računa za kriminal, korupciju i nepotizam koje će za sobom ostaviti vladavina Milorada Dodika”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender