28. 10. 2021.
Koliko će novca Banjalučani izdvojiti za Novu godinu

Koliko će novca Banjalučani izdvojiti za Novu godinu

Koliko će novca Banjalučani izdvojiti za Novu godinu

Šef poslovnice agencije “Unis turs” u Banjaluci Gordana Blagojević istakla je da već godinama turističke agencije imaju putovanje iznenađenja za Novu godinu, što je građanima do sada bilo najzanimljivije.

“U ponudi imamo ‘put u nepoznato’. Jedino se zna da se putuje u Srbiju, a riječ je o trodnevnom aranžmanu koji košta 339 KM po osobi”, navela je Blagojevićeva i dodala da je najveći interes ove godine za “put u nepoznato”, ali i za evropske gradove, posebno Budimpeštu i Pariz.

Ona je dodala da trodnevni aranžman u Milanu košta 359 KM po osobi, a sa polascima iz Beograda ili Zagreba u ponudi imaju evropske destinacije – Prag, koji košta od 429 KM, pa naviše, zatim Pariz i Beč.

U turističkoj agenciji “Cepter pasport” navode da se za doček Nove godine najviše traže aranžmani u Srbiji, posebno na Tari, u Vrnjačkoj Banji ili na Paliću, za koje treba izdvojiti minimalno 180 evra, a aranžmani uključuju tri ili četiri noćenja.

“Od daljih destinacija imamo potražnju za Parizom i Madridom. Ove godine imamo i nešto putnika za Kubu, gdje aranžman traje 15 dana i za dvije osobe košta 9.000 KM”, navela je Sanja Vidović iz službe marketinga “Cepter pasporta”.

Ona je dodala da je najveći interes za takozvani “bus iznenađenja”, gdje svake godine bude veoma mnogo putnika i odličan program.

“Preporučujemo i doček Nove godine u Beču, Pragu ili Budimpešti, koje su odlične destinacije u ovo doba zime, s tim da je tu doček Nove godine uvijek na otvorenom, odnosno na gradskim trgovima”, rekla je Vidovićeva.

Za razliku od “Unis tursa” i “Cepter pasporta”, u turističkoj agenciji “Smiljić” ističu da je interes za doček Nove godine izuzetno slab.

“U ponudi imamo dvije destinacije – Budvu i Budimpeštu. Doček Nove godine u Budvi, sa dva noćenja sa doručkom, košta 179 KM po osobi, dok odlazak u Budimpeštu, tri noćenja, sa razgledanjem Budimpešte i Sent Andreje sa našim pratiocem iznosi 349 KM”, naveli su u agenciji “Smiljić”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender