19. 10. 2021.

Čubrilović: U putnu infrastrukturu RS uloženo je 1,54 milijarde KM

Čubrilović je naveo da je od toga u izgradnju i rekonstrukciju uloženo 987 miliona KM, te naglasio da su potrebna veća izdvajanja za izgradnju savremenijih putnih pravaca kao što su autoputevi.

On je za “Glas Srpske” rekao da su Srpska i BiH već nekoliko godina spremne za raspisivanje tendera za izgradnju mosta na Savi, ali da se čeka Hrvatska.

“Oni kažu da od 1. januara stiču uslove, pa bi se mogla očekivati odluka o raspisivanju javnog poziva. Mi smo dokumentaciju, novac i dozvole odavno spremili”, istakao je Čubrilović.

On je naveo i da je u toku tender za izbor izvođača za izradu kućica za naplatu putarine na autoputu Banjaluka – Gradiška, izrazivši nadu da će procedure biti završene do kraja godine.

Čubrilović je rekao i da se čeka saglasnost parlamenta BiH za potpisivanje ugovora za finansiranje druge dionice autoputa Doboj – Banjaluka, koju će graditi firme “Granit” i “Integral inženjering”, dodajući da se vrlo brzo čeka potpisivanje ugovora, jer su skoro svi uslovi ispunjeni.

On je istakao da će veliki značaj za privrednike Srbije i Srpske imati most između LJubovije i Bratunca i ponovio da je Srbija iskazala volju da finansira izgradnju cijelog mosta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender