21. 10. 2021.
Koji je vaš astro talenat?

Koji je vaš astro talenat?

Koji je vaš astro talenat?

Ali, ovo su samo početne odrednice. Krenimo malo dublje. Svaki znak ima svoju specifičniju prirodu i ona ga daruje nekim predispozicijama.

ovan
OVAN

Ovnovi su talentovani za brzo reagovanje u trenutku. Odlično prolaze tamo gdje treba donositi odluke odmah i gdJe se traži snalažljivost, pa i improvizacija.

Kada je sport u pitanju dinamičnom Ovnu skoro svi sportovi leže.

Odlični su i kao pokretači i inicijatori svega, ali obično nemaju strpljenja da izguraju projekt do kraja, pa ga rado prepuštaju nekom drugom, dok su oni već u nekoj novoj ideji koju treba oživjeti.

bik
BIK

Bik će uvijek gledati da što više ima i da to sačuva. Njihov dar je u tome što odlično barataju s nekretninama, znaju da zarade i “oplode” novac, a kao umjetnici su konkretni.

Poseban talenat ovog znaka jesu pjevačke sposobnosti.

Nerijetko se baš među njima nađe izvrsnih pjevača i pjevačica. To je zato što Bik kao znak vlada vratom i grlom. Kad se tome doda i vladajuća Venera, eto glasa za pamćenje.

blizanci
BLIZANCI

Ono što je dato Blizancima, to je sposobnost širenja informacija i povezivanja ljudi. Sve je to zbog Merkura koji vlada ovim znakom.

Blizanci su snalažljivi, a nerijetko se iz njihovih komunikcijskih talenata razvije tolika sposobnost izražavanja da napišu cijele knjige, scenarije ili se pretvore u sjajne govornike.

Nadareni su i za poslove s rukama. Vole dnevne stvari koje (doduše) brzo prođu, pa su dobri i u modi.

rak
RAK

Emocija je njihov talent. Što god radili, uspjeće da unesu osjećanja i njima oplemene područje. Vrlo su meki, ali nisu bez ambicija.

Njihov talenat najčešće se manifestuje kroz razne umjetnosti, a posebno su dobri kao slikari. Znaju prekrasno da urede enterijere jer ih ljubav prema domu nadahnjuje.

Ponekad se sve usmjeri na patriotizam, pa postaju narodni političari koje mase vole. Tu pokazuju osjećanja prema domovini za koju se iskreno bore.

lav
LAV

Lavov talent sastoji se u tome da zablista kao Sunce koji mu je vladar. Stoga su odlični u prezentacijama pred publikom.

Njihova posebnost zrači, a često i dramatizuje, pa se mnogi razviju u dobre glumce.

Lako im je privući pažnju drugih, pa se kod nekih to manifestuje kroz uvjerljivost u situacijama kad treba pridobiti osobe ili sredstva za neki projekt. Dobri su i kao organizatori i manadžeri koji vole da vladaju. Lavovi takođe odlično znaju s djecom.

djevica
DJEVICA

Postoji niz sitnica i hobija za koje Djevice pokazuju izuzetne talente. Teško bi ih bilo sve nabrojati, ali radi se o tipu koji je najveći perfekcionista i koji pazi na svaki detalj.

Oni će uvijek ići do kraja kad nešto treba usavršiti, ali će zato ponekad izgubiti iz vida cjelinu.

Ovo je znak pravih malih specifičnih talenata, pa tu možemo naći i one rijetko viđene, jedinstvene u svijetu. Sjajni su kao zanatlije, a talentovani su i za svako bavljenje gde treba pokazati uslužnost. Spremni su da uče cijeli život.

vaga
VAGA

Ako treba pomiriti dvije zaraćene strane, pozovite Vagu da to učini. Ona će uvijek naći kompromis. Njen talent je u tome što na fin način zna da poveže i uravnoteži ljude.

To je zbog Venere i prirode 7. kuće koja uvijek gleda kako je i drugome.

Stoga su Vage nadarene za diplomatiju, pravo, pregovore, dogovaranja, ali i umjetnost. Njihova je kreativnost povezana s neopipljivim, pa su nerijetko izvrsni muzičari koji duboko osjećaju svaku notu. Ponekad su i odlični filzofi koji znaju da pojednostave stvari.

skorpija
ŠKORPIJA

Sva područja u kojim se traži provokacija ili borba, prilike su da Škorpioni pokažu svoje talente. Izvrsni su kao stratezi, dobri su i kao seksolozi.

Nerijetko se tu nađe i odličnih hirurga koji imaju dovoljno hladnokrvnosti i sabranosti za složene operacije. Kako je ovo znak prirode 8. kuće, ima tu i bankara koji izvrsno znaju da barataju tuđim novcem.

Imaju šesto čulo, koje neke usmjere u detektivske sposobnosti. Stoga se mogu razviti i u dobre kriminaliste, a nekad se to okrene na duhovno, pa istražuju dušu kao psiholozi.

strijelac
STIJELAC

Sjajni su kao filozofi, pokretači i upravljači idejama koje će uticati na druge. Ponekad odu u sveštenički poziv koji je kod nekih iskrena potreba.

Zbog prirode 9. kuće koja nadilazi sve granice, mnogi da razviju talenat povezivanja različitih naroda i kultura šireći ideju mira. Dobri su i kao fotoreporteri, dopisnici, pomorci ili istraživači.

jarac
JARAC

Jarac je nadaren za složene sastave i konstrukcije. Stoga svoj talenat mogu razviti kroz upravljačku djelatnost gde treba u svakom trenutku znati ko šta radi, gdje sve to vodi i šta učiniti u rezervnom slučaju.

Sjajni su direktori, reditelji, arhitekte, inženjeri. Zbog velike odgovornosti koja krasi ovaj znak, talentovani su i za područja gdje treba garantovati sigurnost, pa se nađu u poslovima gdje treba podmetnuti leđa, nekog spasiti ili zaštititi. Uvijek su maratonci na duge staze.

vodolija
VODOLIJA

Kao znak koji je uvijek ispred svog vremena, Vodolijin talenat nerijetko biva prepoznat tek kasnije. On je onaj koji otvara čovječanstvu nove puteve stremeći u visine koje mnogi još ne naslućuju.

Sve što je novo i još nepoznato, njegovo je područje.

Danas je to informatika ili umjetnost stvorena pomoću novih tehnologija, sutra već nešto drugo. Odličan je i kao istraživač, naučnik, ali i humanista. Mnogi će se istinski posvetiti drugima pomažući u humanitarnim akcijama.

ribe
RIBE

Ribe su talentovane za većinu umjetnosti. Kod njih to ide samo po sebi jer i život oplemenjuju nježnim i lijepim stvarima.

Osjećajnost koju posjeduju odličan je temelj za umjetnička bavljenja, a priroda 12. kuće iznjedriće mnoga nadahnuća.

Sjajne su kao plesači, jer Riba vlada stopalima. Imaju sposobnost da zapetljaju stvari, ali i raspetljaju, pa zna da se razvije dar za čitanje između redova ili dešifriranje zagonetki.

/ehoroskop.net/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender