28. 10. 2021.
Vlada uplatila sredstva lokalnim zajednicama

Nema dogovora o vraćanju plata budžetskim korisnicima

Predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović rekao je da ostaje otvorena mogućnost za dalje razgovore, te izrazio očekivanje da će se do 10. decembra doći do zajedničkog rješenja.

“U situaciji dok su pregovori u toku, mislim da je preuranjeno govoriti o posljedicama nepostizanja dogovora, ali ne bi bilo poželjno da prolazimo kroz iste procese kao ranije”, rekao je Petrović novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će u skladu sa odlukama Vlade Srpske do 10. decembra granski sindikati budžetskih korisnika zakazati sjednice republičkih odbora na kojima će odrediti dalje postupanje.

“Da li će biti vraćanja pet odsto do sada se uopšte nije postavljalo kao pitanje za sindikat s obzirom na ranije pregovore. Međutim, to pitanje se postavlja sada”, rekao je Petrović, dodajući da su predstavnici Vlade Srpske naveli da će pronaći modalitet obezbjeđivanja sredstava za ovu namjenu.

On je podsjetio i na smanjenje plata od 10 odsto zaposlenima u pravosuđu u 2009. godini, što se, kako je naveo, mora ispraviti novim Zakonom o platama.

Predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac rekao je da predstavnici granskih sindikata budžetskih korisnika nisu dobili potvrdu da će navedenih pet odsto plata biti vraćeno, ali da im nije rečeno ni da neće biti vraćeni.

“Kada je riječ o platama zaposlenih u organima uprave, oni su imali smanjenja četiri godine unazad i napokon smo postigli sporazum sa Vladom Srpske u vezi zakona o platama kojim bi mogli da isprave određene greške, što bi moglo biti gotovo do kraja marta”, rekao je Vrhovac.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender