20. 10. 2021.
Slijede tužbe prema dužnicima

Slijede tužbe prema dužnicima

Slijede tužbe prema dužnicima

On je povodom usvajanja Nacrta budžeta za 2014. godinu u iznosu od 126.850.000 KM kazao kako će na osnovu ovoga izvorni prihodi grada biti povećani i do četiri odsto, što će, uz savjestan rad i racionalno trošenje budžetskih korisnika, biti dovoljno za narednu godinu.

“Ući ćemo i u reviziju svih poslovnih prostora koje je grad dao na korištenje udruženjima i organizacijama besplatno, a zbog kojih na našu adresu stižu računi i neplaćeni porezi”, poručio je Gavranović.

Inače, kako je rekao, Nacrtom budžeta za narednu godinu sredstva za boračku populaciju, učenike i studente, kao i subvencije za zapošljavanje neće biti smanjivana.

Branislavka Jovandić, načelnica Odjeljenja za finansije, pojasnila je kako se najveće promjene u odnosu na posljednji rebalans budžeta za 2013. godinu odnose na kreditne prilive i odlive.

“U prošloj godini smo se zadužili 43 milona maraka, od kojih su 32 iskorištena za otplatu starih kredita, dok je ostatak iskorišten za dokapitalizaciju ‘Toplane’”, kazala je ona.

Govoreći o kreditima u narednoj godini, Gavranović je kazao kako za njih trenutno nema puno prostora, te da će tražiti druge izvore finansiranja poput sredstava iz IPA projekata.

On je građane pozvao da uzmu učešće u javnim raspravama, koje kreću od 2. decembra, a da im prijedlozi i primjedbe budu precizne i argumentovane. Prva javna rasprava biće održana u Društvenom domu u Dragočaju, u ponedjeljak u 17 časova.

Izvor: Nezavisne.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender