16. 10. 2021.
Tuzla: U mljekari mijenjali datum na alpskom mlijeku?

Tuzla: U mljekari mijenjali datum na alpskom mlijeku?

Tuzla: U mljekari mijenjali datum na alpskom mlijeku?

Odjeljenje za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije MUP-a TK je Tužilaštvu podnijelo Izvještaj protiv T.A. iz Sežane, državljanin Slovenije i A.O. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Obmana kupca“, kao i krivično djelo „Obmana kupca” u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj”.

Podsjetimo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije Uprave policije MUP-a TK-a, su u cilju provjera prikupljenih obavještajnih podataka da se u objektu preduzeća „Prerada i promet mlijeka“ Tuzla, vrši fizičko brisanje datuma roka trajanja sa oko 60.000 litara Alpskog mlijeka 3,5% mliječne masnoće (namijenjenog izvozu u Makedoniju) u saradnji sa postupajućim tužiocem, poduzeli niz operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenog slučaja.

S tim u vezi u preduzeću PPM Tuzla, pronađena je veća količina Alpskog mlijeka 3,5% mliječne masti sa utisnutim novim datumom roka trajanja. Tokom uviđaja pronađeni su i drugi predmeti pomoću kojih je vršeno brisanje roka trajanja.

Sa prikupljenim informacijama uz saglasnost postupajućeg tužioca, upoznata je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, čiji su veterinarski inspektori u navedenom objektu, pronašli i određene količine bakteoriloški neispravnog mlijeka, koje je stavljeno u promet na domaće tržište.

I dalje se nastavlja rad na potpunom rasvjetljavanju ovog slučaja u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti i drugih osoba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender