19. 10. 2021.
Donji Milanovac: 4 zaposlena, 105 mobilnih telefona, račun 800.000 dinara?!

Donji Milanovac: 4 zaposlena, 105 mobilnih telefona, račun 800.000 dinara?!

Donji Milanovac: 4 zaposlena, 105 mobilnih telefona, račun 800.000 dinara?!

Centar za kulturu u Donjem Milanovcu, koji ima četiri zaposlena, blokiran je zbog duga od gotovo 800 hiljada dinara. I, tu, možda, i ne bi bilo ništa čudno da dug nije nastao tako što ga je ova ustanova kulture napravila korišćenjem čak 105 mobilnih telefona, ili, u prosjeku, 26 telefona po osobi.

Ovo je, za „Novosti“ izjavio Dejan Škorić, pomoćnik predsjednika Opštine Majdanpek.

Mirko Ilić, nedavno smijenjeni direktor Centra za kulturu u Donjem Milanovcu je, aprila 2009. godine, sa „Telenorom“ zaključio ugovor o korišćenju 53 pretplatnička broja – kaže Škorić.

Međutim, taj ugovor je ankesiran 2011. sa još 52 pretplatnička broja, tako da su četvoro zaposlenih u toj ustanovi, praktično, na raspolaganju imali po 26 postpejd brojeva.

Naš sagovornik kaže da su, u međuvremenu, kartice dijeljene svima, ali da računi nisu plaćani, tako da je račun dostigao cifru od 738 hiljada dinara, zbog čega je račun Centra za kulturu u Donjem Milanovcu blokiran, zajedno sa kamatama, za iznos od gotovo 800 hiljada dinara.

Ali, ta ustanova nema taj novac, tako da je sud naložio popisivanje stvari iz Centra za kulturu – kaže Škorić.

Radi se, inače, o ustanovi koja se, sa oko 2,5 miliona dinara, finansira iz budžeta Opštine Majdanpek, tako da će to, praktično, morati da plate svi mještani ovog grada. Sreća je samo to što računi nisu veći, jer su u pitanju bili postpejd brojevi. Sada novi direktor Centra ѕa kulturu ima muku da pronađe i prikupi sve kartice, jer se ne zna gdje su one završile, mada su sve isključene kada je počeo spor sa „Telenorom“.

Ilić je, navodno, posredstvom Centra za kulturu, čiji je i dalje radnik, dio ovih pretplatničkih brojeva ustpio MZ Donji Milaovac, FK „Poreč“, iz tog mjesta, kao i zaposlenima u JP „Za puteve i građevinsko zemljište“.

Pokušali smo da čujemo i Mirka Ilića, ali se na njegov broj telefona javila ženska osoba, koja nam je kazala da ga pozovemo za pet minuta. Međutim, njegov telefon, kao i još dva broja koja je on, navodno, koristio, bili su – isključeni.

/Novosti/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender