25. 10. 2021.
Neobične upotrebe čaja u vašem domu

Neobične upotrebe čaja u vašem domu

Neobične upotrebe čaja u vašem domu

Čaj nije samo napitak! Sa njim možete još mnogo toga da uradite, osim najpoznatijeg savjeta da kesice čaja smanjuju podočnjake ako ih ostavite da na kritičnom dijelu lica deluju dvadesetak minuta! Evo šta još može čaj:

* Skuvajte jak čaj i ostavite da se ohladi, pa vrećicom prebrišite ogledala. Vratićete im vrhunski sjaj bez ijedne hemikalije.

* Drveni nameštaj i pod prebrišite čajem koji ste pripremili od više kesica i ostavili da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebrišite površine suvom krpom i postaće brilijantski sjajne.

* Čaj može da vam posluži i za detaljno čišćenje tepiha. Dovoljno je da po njemu pobacate osušene listiće zelenog čaja, ostavite da odstoje desetak minuta, pa ih onda pokupite usisivačem.

* Paprat kao sobna biljna odlično izgleda, a da li ste znali da voli čaj? S vremena na vrijeme vodu za zalijevanje zamjenite čajem i time “nahranite” vašu paprat. Na isti način zalijte i druge biljke koje vole hranu na bazi kiseline.

* Ako ste se posjekli tokom brijanja, na ugroženo mjesto stavite hladnu vrećicu čaja i rana će mnogo brže zarasti.

* Čaj možete da koristite i kao regenerator, koji će kosi pritom podariti sjaj. Jednostavno, kosu isperite nezaslađenim čajem, ostavite da djeluje pet minuta, pa isperite.

* Kupka za stopala pravi se tako što se u toplu vodu stavi nekoliko kesica čaja (što jači, to bolji) i u to potope noge.

/Novosti/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender