20. 10. 2021.

Pantić očekuje ubjedljivu pobjedu

On je rekao da je veliki odziv jedini način da, pored legalnog dobijemo i legitimnog gradonačelnika Kosovske Mitrovice, koji će na najbolji mogući način zastupati interese građana i države Srbije na ovim prostorima.

– Očekujem ubedljivu pobedu, ubedljiviju nego u prvom krugu, jer sada građani imaju samo dve opcije na raspolaganju. Siguran sam da će u ovom drugom krugu meni dati apsolutnu podršku – kazao je Pantić.

Zajednica srpskih opština će, hteli to Albanci da priznaju ili ne, da li se to sviđa njima ili ne, na neki način biti entitet koji će štititi interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, najpre sprečiti dalje iseljavanje Srba sa ovih prostora, a onda stvoriti i uslove za njihov bolji i kvalitetniji život – naglasio je on.

Pantić je dodao da će i novoizabrani gradonačelnici i skupštine opština imati mnogo više kapaciteta da se odupiru daljem procesu priznanja nezavisnosti Kosova jer kada 10 od preko 30 gradonačelnika ukupno kaže da ne priznaje takozvanu kosovsku nezavisnost, da nisu kosovari već Srbi, državljani Republike Srbije, onda će taj glas morati da se čuje mnogo dalje od Beograda.

On je uvjeren da će se taj glas čuti i u Briselu i u Vašingtonu i da će morati biti uvažen i poštovan od međunarodne zajednice.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender