20. 10. 2021.
Uskoro prijave, Mehmedović prvoosumnjičeni

Uskoro prijave, Mehmedović prvoosumnjičeni

Uskoro prijave, Mehmedović prvoosumnjičeni

Istraga o ovom slučaju već je završena, a sarajevski list navodi da su pripadnici Sipe, koji od jula rade na ovom predmetu, uspjeli da razotkriju sve izvršioce i nalogodavce koji su učestvovali u zakopavanju oko 1,6 tona pronađenog naoružanja.

Portparol Sipe Kristina Jozić potvrdila je ovu informaciju, navodeći da je ova agencija u obimnom predmetu koji će proslijediti Tužilaštvu uspjela da dokaže ko su počinioci.

„Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu vrlo brzo biće predat Tužilaštvu BiH“, rekla je Jozić.

„Avaz“ nezvanično saznaje da je prvoosumnjičeni u ovom predmetu, a protiv kojeg će Sipa podnijeti krivičnu prijavu, poslanik SDA u parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

„On je već ranije dovođen u vezu sa s ovim naoružanjem, a dodatno su potvrđene sumnje Sipa nakon što su Mehmedovića optužili komandanti u Tešnju, navodeći da su po njegovoj naredbi učestvovali u zakopavanju naoružanja“, piše ovaj dnevnik.

Pripadnici Sipe pronašli su početkom jula na lokalitetu sela Kalošević 588 kumulativnih projektila za ručni raketni bacač, 589 barutnih punjenja za projektile, 60 projektila kalibra 84 milimetra za bestrzajni top, što je najveća količina naoružanja, municije i eksplozivnih sredstava pronađena od završetka rata u BiH.

/Dnevni avaz/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender