25. 10. 2021.
Zvezda-Krka (19h)

Zvezda-Krka (19h)

Zvezda-Krka (19h)

’Crveno-bijeli’ su još u petak ujutro otputovali u Sloveniju, a poslije šestočasovnog puta autobusom ekspedicija Zvezde stigla je na krajnje odredište, a u večernjim satima odrađen je trening.

Zvezda će u tom meču biti silno oslabljena neigranjem iskusnog centra Raška Katića, koji utakmicu propušta zbog povrede.

„Raškovo odsustvo je svakako veliki udarac za naš tim. U duelu sa Krkom nećemo moći da računamo na igrača koji podnosi značajan teret u našoj igri. Međutim, već smo bili u toj situacuiji na početku sezone, znamo šta nam je činiti i zato svi moramo da damo značajan doprinos kako bismo nadoknadili njegovo odsustvo“, rekao je krilni centar ’crveno-bijelih’ Ivan Radenović.

I Radenović je imao problema sa povredom leđa, ali će ipak biti u sastavu.

„Na sreću, problem sa leđima koji sam imao nema preterani efekat na moju igru. Sve to je uspješno sanirano u hodu, liječim se van treninga, a moram da istaknem da fizioterapeut Milorad Ćirić odrađuje sjajan posao tako da sam njegovom zaslugom u punom takmičarskom pogonu“, istakao je Radenović.

Zvezda je trenutno na čelu ABA lige sa skorom 7-2, Krka je zabilježila četiri pobjede i pet poraza, a Radenović naglašava da su veoma nezgodan protivnik.

„Igraju fantastično na svom terenu. Krka je najbolji tim po ofanzivnom skoku u ligi, a u tom segmentu igre posebno se ističu nihovi bekovi. Imaju odličnu igru u tranziciju.

Veoma su atipični jer njihovi bekovi dosta igraju na niskom postu, dok visoki igrači šire i koriste dobar šut. Pobjednika će odlučiti detalji kao što su koncetracija prilikom zagrađivanja koša i zaustavljanje njihove tranzicije“, poručio je Radenović.

/b92/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender