16. 10. 2021.
KiM: CIK saopštila rezultate, bez sjevera

Izbori na Kosmetu, drugi krug

Pravo glasa ima 1.371.524 građana, koji će glasati u 25 opština, uključujući i ponovljene izbore na tri biračka mjesta u opštini Zvečan na sjeveru Kosova.

Najviše interesovanja je za izbore za predsjednika sjevernog dijela Kosovske Mitrovice, u kojoj će se birači izjašnjavati za dvojicu kandidata Krstimira Pantića kandidata Građanske inicijative “Srpska” i Olivera Ivanovića kandidata Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”.

Na tri biračka mjesta u opštini Zvečan građani će birati između kandidata Vučine Јankovića sa liste “Srpska” i Nebojše Vlajića ispred SDP-a.

U pet opština južno od Ibra sa većinskim srpskim stanovništvom Srbi će gradonačelnike u drugom krugu birati među srpskim kandidatima, dok će u Novom Brdu snage odmjeriti kandidat “Srpske” Sreten Ivanović sa kandidatom Demokratske partije Hašima Tačija i aktuelnim predsjednikom ove komune Bajrušem Imerijem.

Izbore nadgleda i o bezbjednosti se stara blizu 10.000 kosovskih policajaca, veliki broj Euleks specijalaca i KFOR.

Samo u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice izbore će nadgledati oko 300 kosovskih policajaca i nekoliko jedinica Euleksa i KFOR-a.

Na svim biračkim mjestima prisutni su posmatrači EU.

Biračka mjesta će biti otvorena do 19.00 časova, a prvi preliminarni rezultati iz izbornih štabova očekuju se večeras oko 22.00 sata.

Zvanični rezultati drugo kruga izbora trebalo bi da budu saopšteni najkasnije u utorak, 3. decembra.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender