16. 10. 2021.
BiH odbila da igra utakmicu sa Katalonijom?

BiH odbila da igra utakmicu sa Katalonijom?

BiH odbila da igra utakmicu sa Katalonijom?

Fudbalski/Nogometni savez Bosne i Hercegovine odbio je igrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Katalonije, tvrde katalonski mediji.

Predsjednik Fudbalskog saveza Katalonije Andreu Subies kazao je danas da su osim BiH, odigravanje prijateljske utakmice sa Kataloncima odbili i Škotska, Makedonija, Libija, Irska i Sjedinjene Američke Države.

“Postoje reprezentacije koje ne žele igrati utakmice sa nama jer se boje poraza”, kazao je Subis.

Više informacija o pozivu Katalonije za odigravanje prijateljske utakmice u Fudbalskom/Nogometnom savezu BiH nam nisu mogli reći, rekli su samo da izabranici Safeta Sušića igraju utakmice samo sa selekcijama koje su priznale UEFA i FIFA, gdje ne spada Katalonija.

Fudbalski savez Katalonije najstariji je od svih autonomnih saveza u Španiji. Osnovan je 1900. godine. Od tada su Katalonci odigrali više od 200 prijateljskih utakmica sa različitim klubovima, nacionalnim i regionalnim timovima, među kojima su i Honduras, Nigerija, Brazil i Argentina.

Do januara ove godine selekciju Katalonije vodio je proslavljeni holandski stučnjak Johan Cruyjff, nakon čega je kormilo preuzeo Gerard Lopez. On će debi imati protiv Zelenortskih ostrva 30. decembra.

Reprezentaciju uglavnom čine igrači Barcelone i Espanyola. Između ostalih tu su Victor Valdes, Carles Puyol, Gerard Pique, Marc Bartra, Martín Montoya, Jordi Alba, Cesc Fabregas, Xavi Hernández, Sergio Busquets, Bojan Krkić i Isaac Cuenca.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender