16. 10. 2021.
Džudista iz Srpske prvak svijeta

Džudista iz Srpske prvak svijeta

Džudista iz Srpske prvak svijeta

Ako sam prošle godine na prvenstvu Evrope u Poljskoj bio drugi, ovog puta sam prigrabio titulu svjetskog prvaka baš kao i 2010. godine. Konkurencija je bila jaka, jer je u Abu Dabiju nastupilo 1.100 takmičara iz 43 zemlje. Odlično sam se pripremio i dao sve od sebe da dođem do zlatne medalje i uspio u tome – prenio je utiske iz Abu Dabija Mučibabić.

Dodao je da put do nove titule svjetskog prvaka nije bio nimalo lak.

– Imao sam četiri borbe. Predstavnike Španije i Češke sam lako eliminisao, a onda sam se u polufinalu sastao sa Rusom Viktorom Magajevim. Borba je bila žestoka, ali sam ga savladao zlatnim poenom. Iz tog meča sam izašao i povrijeđen pošto sam dobio žestok udarac u nogu. Međutim, ni povreda me nije omela da u finalu protiv Australijanca Jana Kozlovskog ostvarim pobjedu i popnem se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja – kazao je Mučibabić.

Mučibabić (63) skoro pet decenija je u džudo sportu, a drugom titulom među veteranima pokazao je da je kao vino.

– Kada se nešto voli, onda za to vrijeme i godine ne predstavljaju granicu. Džudom se bavim od svoje 13. godine. Pehare i priznanja više ne brojim, jer su mi svi trofeji dragi. Možda ove dvije medalje svjetskog prvaka iz 2010. i 2013. imaju specifičnu težinu, jer su “najsvježije”, međutim, ponosam sam na sve što sam dao džudo sportu i šta sam dobio od njega – naglasio je na kraju Mučibabić.

Milanko Mučibabić nosilac je majstorskog pojasa sedmi dan, najvišeg zvanja u džudu koji je dobio od Evropske džudo unije. Dugogodišnji je trener i bivši selektor Jugoslavije i Republike Srpske. Bio je predsjednik i član Olimpijskog komiteta BiH, Savjeta za razvoj sporta BiH… Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima je i povelja “Glasa Srpske” za doprinos razvoju sporta 2010. godine. Bogato znanje prenosi studentima kao profesor na Univerzitetu “Apeiron”.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender