16. 10. 2021.
Radojičić: SDS generisao nemoguću atmosferu

Radojičić: SDS generisao nemoguću atmosferu

Radojičić: Neki imaju po dvije-tri partijske knjižice, koriste onu koja im odgovara

SNSD u Banjaluci u svojim redovima ima ljude koji su usput članovi nekoliko stranaka iz vlasti, ili opozicije, pa koriste onu stranačku knjižicu koja im odgovara, rekao je Igor Radojičić u intervjuu Presu.

– U našoj bazi se vodi čak 20.000 članova, iako se zapravo procjenuje da imamo njih oko 10.000, zbog čega je u toku revizija tog spiska. U bazi se nalaze i imena ljudi koji su u međuvremenu prešli u druge stranke, ali i onih koji imaju po dvije-tri članske karte. Zbog toga sam nekim opozicionarima predlagao da jednom sjednemo i uporedimo spiskove kako bi videli ko je čiji, a ko svačiji – kaže Radojičić.

On tvrdi da su čak i na SDS-ovim pres-konferencijama prepoznati neki članovi SNSD, koji se nikad nisu ispisali stranke.

– Slaviša Kovačević, koji je danas nalazi na čelu SDS-ovog odbora za privredu, jedan je od takvih. Kao naš kadar, imenovan je u više upravnih odbora te postavljen za direktora Zavoda za udžbenike. Kad mu nije ispunjena želja da i dalje bude direktor, jednog dana smo ga ugledali na presu SDS-a, a da se od nas nije ni “odjavio”. To je politika po maksimi “u SNSD-u sam dok sam direktor”, a kad više ne mogu biti član četiri upravna odbora i direktor, onda prelazim u SDS. Naravno, s ciljem da ponovo budem direktor – objašnjava Radojičić

On najavljuje renoviranje banjalučkog odbora stranke nagovještavajući da će najvjerovatnije on biti kandidat za šefa ovog odbora.

Igor Radojičić je uvjeren da je u RS na djelu preuranjena predizborna kampanja, za šta, prvenstveno, krivi rivalski SDS koji je, kako kaže, “prvi počeo” s niskim udarcima.

– Što se nas tiče, za očekivanje je da će Milorad Dodik ponovo biti kandidat za predsjednika, dok ćemo sa koalicionim partnerima razgovarati u vezi sa kandidaturom za člana Predsjedništva. Naime, mislim da su male šanse da će u međuvremenu biti riješeno pitanje “Sejdić – Finci” i da zbog toga ja neću moći biti kandidat za tu funkciju. U tom slučaju, bio bih kandidat za parlament. S druge strane, jasno je da SDS neće odustati od obje funkcije. Oni žele da oba kandidata budu iz SDS-a ili pak da jedan bude SDS-ov, a drugi njihov “nestranački” kandidat. Nema šanse da će jednu od te dvije pozicije ustupiti Ivaniću, koliko god se nadao tome.

Radojičić je odbacio mogućnost formiranja vlade SNSD-a i SDS-a nakon izbora.

(Press.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender