19. 10. 2021.
“Srpska” pobijedila u devet opština

“Srpska” pobijedila u devet opština

“Srpska” pobijedila u devet opština

“To znači pobjedu politike Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i pokazuje da srpski narod u Pokrajini vjeruje svojoj državi”, ističe se u saopštenju.

Kancelarija je ocijenila da ubjedljiva pobjeda kandidata “Srpske” predstavlja zdravu osnovu za formiranje zajednice srpskih opština, što će omogućiti da Srbija na Kosovu i Metohiji zaštiti svoje nacionalne i državne interese.

Kancelarija je, takođe, osudila incidente koji su pratili drugi krug lokalnih izbora, navodeći da su neidentifikovana lica na biračkom mjestu u Pasjanu lupala i palila birački materijal, te pretukla Zorana Nikolića, brata Dragana Nikolića, kandidata “Srpske” za gradonačelnika opštine Parteš, koji je prema preliminarnim rezultatima osvojio većinu glasova na tom biračkom mjestu.

“Јasno je da je napad politički motivisan i da mu je cilj bio poništavanje pobjede kandidata `Srpske` na ovom biračkom mestu. Kao i tokom cijelog izbornog procesa, i ovog puta policija ništa nije učinila da spriječi incidente, iako su se njeni pripadnici nalazili ispred biračkog mjesta”, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija pita OEBS zašto je izostala i njihovo reagovanje. “Ako smo navikli da Kosovska policijska služba, kao po pravilu ne vrši svoju dužnost kada je riječ o nasilju nad Srbima , od Euleksa i OEBSA smo očekivali i očekujemo da zaštite sve građanje na Kosovu i Metohiju, bez obzira na nacionalnu pripadnost i da obezbijede regularne uslove na biralištima”, upozorava Kancelarija.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender