20. 10. 2021.
Đaci iz Bistrice zbog autobusa kasne u školu

Đaci iz Bistrice zbog autobusa kasne u školu

Đaci iz Bistrice zbog autobusa kasne u školu

Učenica Poljoprivredne škole Branka Štrbac rekla je da su učenici koji pohađaju prvu smjenu sada prinuđeni da kreću pola sata ranije, u 6.20 kako bi na vrijeme stigli u školu, jer je sljedeći tek u 7.05, što je prekasno.

– U centar grada sada dolazimo oko sedam časova i opet moramo da čekamo najmanje pola sata, a nekad i više, do početka nastave. Po hladnom i lošem vremenu nije nimalo prijatno stajati na ulici i čekati da te neko pusti u školu jer si uranio – kazala je Štrpčeva.

Dodala je da niko iz uprave “Bočac tursa”, koji vozi ovom linijom, nije najavio da će linija u 6.50 iz Bistrice biti ukinuta.

Njena školska drugarica Mirjana V. kaže da su se njihovi roditelji obraćali “Bočac tursu”, gdje im je rečeno da u tom periodu prolazi autobus iz pravca Bronzanog Majdana koji kupi đake.

– Taj autobus uopšte ne staje na našoj stanici, niti đaci mogu da se ukrcaju u njega – kazala je ona i dodala da nisu tačne priče da đaci neće da se voze tim autobusom.

Zamjenik direktora “Bočac tursa” Slobodanka Marčeta kaže da nijedna redovna linija prema Bistrici nije ukinuta, te da je sada na snazi zimski red vožnje.

– Do kraja avgusta bio je na snazi ljetni red vožnje, a od septembra je nastupio novi, zimski red vožnje, koji se godinama nije mijenjao – kazala je Marčeta.

Mjesna zajednica

Predsjednik Savjeta MZ Bistrica Željko Kovačević kaže da se povodom ovog problema niko od mještana nije obraćao savjetu.

– Isti problem imali smo prije dvije godine u Donjoj Bistrici. Tad smo se obraćali prevozniku od koga smo dobili objašnjenje kako smo naselje koje ima najuredniju autobuske linije – kazao je Kovačević i dodao da bi se mještani Savjetu MZ trebalo da obrate pismenim putem, ako žele da se to pitanje riješi.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender