16. 10. 2021.
Novaku ponovo “Zlatni krompir”

Đoković: Izazvaću Nadala na Rolan Garosu

Šta se dogodilo, dogodilo se… Sve se dešava sa razlogom. Porazi od Rafaela Nadala u Parizu i Njujorku su me natjerala da razmišljam šta da uradim da budem bolji na terenu. Izvukao sam dosta pouka i to je najvažnije u ovom trenutku.

Vezao sam više od 20 pobjeda u nizu na kraju 2013. godine i stekao veliko samopouzdanje, sa kojim ću ući u novu sezonu. Osjećam se odlično i nadam se da ovo može da bude moja godina u kojoj mogu da izazovem Nadala na Rolan Garosu – izjavio je Đoković.

Novak posjeduje i veliku ljudsku osobinu da može da prizna nekome ako je bolji. Srbin je istakao tu osobinu i kada je pričao o najboljem na ATP listi.

– Definitivno je 2011. godina bila najbolja u mojoj karijeri, ali poslije te sezone ova 2013. je najbolja. Najpozitivnije što mogu da istaknem je kraj sezone, gdje sam uspio da se pregrupišem poslije teških poraza u Parizu, Vimbldonu i Njujorku i pokažem odličan tenis.

Popravio sam nekoliko stvari u mojoj igri, koje će biti odlična podloga za 2014. godinu. Ekstra sam inspirisan i motivisan da i poslije odmora počnem sa pripremama za Australijen open – rekao je Đoković.

Još jednom se Đoković osvrnuo i na rivalstvo sa Nadalom, koje ga, kako kaže “gura” da bude još bolji.

– Gledajući mečeve koje smo Nadal i ja igrali jedan protiv drugog u posljednjih nekoliko godina, vidjećete da nema tu nekih velikih nizova njegovih ili mojih trijumfa, odnosno da je neko upisao deset uzastopnih pobjeda.

Guramo jedan drugog do krajnjih granica i pravimo jedan od drugog bolje igrače. Uvijek je veliki izazov igrati protiv Rafe – istakao je Đoković.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender