28. 10. 2021.
Nove predstave u Narodnom pozorištu RS

Pijanac pravio haos u pozorištu

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka su kazali da im je oko 20.30 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u pozorištu.

– Policijska patrola je zatekla R. Z. kako ometa izvođenje predstave i vrijeđa radnike pozorišta – kazali su u policiji.

Ništa se nije promijenilo ni kada su mu policajci naredili da prestane sa činjenjem prekršaja. Kada je policajac pokušao da mu priđe, R. Z. ga je fizički napao, poslije čega je uhapšen.

– Poslije završene kriminalističke obrade R. Z. je pušten na slobodu, uz prekršajni nalog zbog vrijeđanja, tuče i fizičkog napada i ometanja državnih organa u vršenju javnih funkcija – istakli su u policiji i dodali da je on od ranije poznat po vršenju krivičnih djela.

U vrijeme incidenta na sceni Narodnog pozorišta igrala je predstava “Na dnu kace”. Jedan od posjetilaca ispričao je da je prizor bio užasan.

– Ne mogu da vjerujem kakve se stvari dešavaju u pozorištu. Zar ni ovdje ne možemo biti mirni. Plašili smo se da će napasti glumca koji je došao da ga opomene – kazao je jedan od posjetilaca.

Zaposleni u Narodnom pozorištu RS su istakli da su šokirani incidentom kakav nisu doživjeli u karijeri. Kažu da je od početka predstave sve slutilo na zlo.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender