19. 10. 2021.
Tadić se vraća u politiku i pravi vladu sa Vučićem?

Tadić se vraća u politiku i pravi vladu sa Vučićem?

Tadić se vraća u politiku i pravi vladu sa Vučićem?

“Tadićev nagli povratak u dnevnu politiku, intenzivan obilazak biračkih mjesta u posljednjih nekoliko dana, zapravo je taktika za preuzimanje vlasti. Predsjednik u razgovoru sa simpatizerima po odborima priča da je vrijeme za smene u DS-u i za njegov povratak na čelo stranke “, navodi izvor.

Tadićev plan podrazumjeva da stranačke izbore  izdejstvuje što hitnije, a da bi najbolje bilo da se oni održe poslije Nove godine, odmah nakon izbora u beogradskoj opštini Voždovac. Bivši lider DS-a je sa svojim pristalicama već krenuo u kampanju i lobiranje po beogradskim, ali i po odborima širom Srbije.

“Tadić je ubeđen da će vanredni parlamentarni izbori biti održani na proleće, istovremeno sa beogradskim. Zato ne želi da čeka  jer je svestan da bi u situaciji da izbori za predsednika DS-a odigraju posle toga njemu bio manevarski prostor da pregovara sa naprednjacima oko stvaranja koalicije. On zna da vreme ne radi za njega i zato će insistirati da izbori budu odmah posle Voždovca “, ističe izvor.

On dodaje da Tadić računa da bi mu loš rezultat demokrata na izborima u beogradskoj opštini olakšao posao.

“Prema stranačkom statutu, izborna skupština DS-a bi trebalo da se raspiše tek posle parlamentarnih izbora, ali se Tadić uzda u ubedljiv poraz DS-a na Voždovcu, što bi primoralo stranačko rukovodstvo da pristane na vanredno biranje novog predsednika. Đilas već zna za njegove namere i sprema se da izađe na crtu Borisu. Uveliko se priča da će treći kandidat biti doskorašnji potpredsednik stranke Dragan Šutanovac”, kaže izvor.

Iako je u vezi sa svojim planom već počeo neformalne razgovore sa opozicionim političaraima, prije svih iz LDP-a, Tadić u stranci još ne otkriva karte i čuva poziciju koju ima.

“I Tadić i svi njegovi saradnici prisustvuju stranačkim sastancima. Po onome što govore i kako se ponašaju niko ne bi rekao da psotoji neki problem.

Komunikacija je više nego pristojna, svaku Đilasovu priču o tome da se stranka stabilizovala , pozicionirala kao ozbiljna opoziciona i da sada svi treba da se dodatno angažuju kako bi na izborima ostvarili što bolji rezultat dočekuje sa odobravanjem. Sve te priče Tadić na sastancima podržava, polemiše u tom duhu, ali čim izađe iz Krunske, nastavlja sa svojom kampanjom”, navodi sagovornik.

(Naše novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender